Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Κλείνουν από Δευτέρα τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία - Στις 12:00 οι ανακοινώσεις από την Υπουργό Παιδείας

Η Νίκη Κεραμέως θα πει όσα αποφασίστηκαν

14 Νοεμβρίου 2020 08:21
Κλείνουν από Δευτέρα τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία - Στις 12:00 οι ανακοινώσεις από την Υπουργό Παιδείας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια όλης της χώρας που έκλεισαν, το επόμενο μέτρο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι να κλείσουν και τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Τις επίσημες ανακοινώσεις θα ακούσουμε στις 12:00 από την Υπουργό Παιδείας.

Αρχικά αναμένονταν οι σχετικές ανακοινώσεις, ότι θα γίνονταν στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης την Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας από την Νίκη Κεραμέως, ωστόσο οι αποφάσεις θα γνωστοποιηθούν σήμερα.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία Δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών θα γίνουν στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00, από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Εσωτερικών.

ανακοινώσεις Κεραμέως για τα σχολεία

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα 13/11 με τους ειδικούς να καταλήγουν στην εισήγηση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή, να κλείσουν τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Επίσης, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown. Το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ισχύσει και για τους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων.

Ο μεγάλος στόχος με το κλείσιμο όλων των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, είναι ο περιορισμός της κινητικότητας και η ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα τρία σενάρια που συζητήθηκαν

Οι ειδικοί είχαν στο τραπέζι χθες το απόγευμα τρία σενάρια:

  • Να κλείσουν δημοτικά και βρεφονηπιακοί στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
  • Να κλείσουν τα σχολεία σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.
  • Να κλείσουν όλα τα σχολεία, πανελλαδικά.

Πού θα κλείσουν νηπιαγωγεία και Δημοτικά;

Τελικώς, επικράτησε η τρίτη, πιο δραστική λύση για να αντιμετωπιστεί η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού. Ήδη, οι εκπαιδευτικοί έχουν ενημερώσει τους γονείς των μαθητών τους για εγγραφή των παιδιών στις πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων είχε γίνει στις αρχές της εβδομάδας και αφορούσε τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, η εξάπλωση της πανδημίας αλλάζει τα δεδομένα, αφού στην "κόκκινη ζώνη" έχουν μπει και μπαίνουν ολοένα και περισσότερες περιοχές.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share