Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αλλαγή στις αποφάσεις για τα σχολεία

Αναβολή στις ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως

13 Νοεμβρίου 2020 18:13
Κορωνοϊός: Αλλαγή στις αποφάσεις για τα σχολεία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αλλαγή υπάρχει στις αποφάσεις για τα σχολεία, καθώς ενημέρωση σήμερα (13/11) δεν πρόκειται να υπάρξει, με την επιτροπή και την Νίκη Κεραμέως ακόμη να συνεδριάζουν.

Η ενημέρωση του κορωνοϊού θα γινόταν από τους Νίκο Χαρδαλιά, Βάνα Παπαευαγγέλου και Βασίλη Κοντοζαμάνη, με την παρουσία επίσης της υπουργού Παιδείας, η οποία θα ανέφερε τα νέα μέτρα σχετικά με τα δημοτικά σχολεία, αν και κυκλοφορεί ήδη η πληροφορία για το τι θα συμβεί.

Όπως τονίστηκε, όμως, στην αρχή της σημερινής ενημέρωσης, η επιτροπή ακόμη συνεδριάζει και, κάπως έτσι, δεν μπορούν να υπάρξουν ανακοινώσεις, κάτι που σημαίνει πως αύριο (14/11) θα μιλήσει η Νίκη Κεραμέως.

Τα τρία σενάρια που επεξεργάζονται οι λοιμωξιολόγοι και θα τεθούν υπόψιν της κυβέρνησης για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις είναι :

- Να κλείσουν δημοτικά και βρεφονηπιακοί στη Θεσσαλονίκης και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας,

- Να κλείσουν τα σχολεία σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές

- Να κλείσουν όλα τα σχολεία πανελλαδικά.

Πέτσας: Θα εξετάσουμε και το ενδεχόμενο για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

"Είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας. Όπως διευκρίνισε, αυτό εξετάζεται "για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία".

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Alpha, δήλωσε επίσης ότι στις αρχές της επομένης εβδομάδας θα διευκρινιστεί ποιοι θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και ποιο θα είναι το ύψος της χωρίς να αποκλείσει να δοθεί και στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σημείωσε ότι όλες τις λεπτομέρειες θα τις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share