Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊος: Κατέρρευσε η τηλεκπαίδευση!

Σοβαρά προβλήματα με το... καλημέρα

9 Νοεμβρίου 2020 10:43
Κορωνοϊος: Κατέρρευσε η τηλεκπαίδευση!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Προβλήματα καταγράφονται στην πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης λόγω lockdown η οποία ισχύει από σήμερα για όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας.

Όπως αναφέρουν καθηγητές, σύμφωνα με το ethnos.gr η πρόσβασή τους είναι αδύνατη και αυτό ισχύει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ στις περιπτώσεις που καταφέρνουν να συνδεθούν στην πλατφόρμα, αντιμετωπίζουν εκ νέου πρόβλημα, καθώς η πλατφόρμα στη συνέχεια δεν λειτουργεί.

Κατέρρευσε η τηλεκπαίδευση

Το υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην πλατφόρμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και όπως υποστηρίζει καταβάλλονται προσπάθειες για να επανέλθει το σύστημα.

Lockdown-Κορωνοϊός: Πώς γίνεται η μετάβαση σε νηπιαγωγεία και δημοτικά - Ο κωδικός στο 13033

Με υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και κάλυψη νέας διδακτικής ύλης λειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα, και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τα γυμνάσια και τα λύκεια στην Ελλάδα, λόγω του lockdown εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η έναρξη των μαθημάτων μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει οριστεί στις 8:00 για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια και κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 40 λεπτά. Έτσι, το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σε αντίθεση με τις δομές τις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Πρωτοβάθμια -στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά δηλαδή- συνεχίζεται κανονικά η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία. Δια ζώσης συνεχίζουν τη λειτουργία τους και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Πώς θα πάτε το παιδί σας στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο

Για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους υπάρχει πρόβλεψη για άδεια μετακίνησης. Ειδικότερα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, έχουν προμηθευτεί από τον διευθυντή τους βεβαιώσεις μετακίνησης, με τις οποίες θα μπορούν να μετακινούνται από και προς το σχολείο τους. Όσο για τους κηδεμόνες, που θα συνοδεύουν τα μικρά παιδιά θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033, με τον αριθμό 4.

Τι ισχύει για τα ΑΕΙ

Τέλος, όσον αφορά τα ΑΕΙ, συνεχίζουν τη λειτουργία τους με τηλεκπαίδευση και αναστέλλεται κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία, πρακτική άσκηση, εξετάσεις με φυσική παρουσία και η λειτουργία βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα απαγορεύονται οι ημερίδες, τα συνέδρια και οι εκδηλώσεις εντός των Πανεπιστημίων.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share