Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Βόμβα για τα σχολεία - «Πιθανό το κλείσιμο...!»

Αποκάλυψη-σοκ του καθηγητή Πνευμονολογίας, Στυλιανού Λουκίδη

2 Νοεμβρίου 2020 11:41
Κορωνοϊός: Βόμβα για τα σχολεία - «Πιθανό το κλείσιμο...!»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δεν αποκλείει το κλείσιμο ακόμα και των σχολείων, λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στυλιανός Λουκίδης. Παράλληλα, διαρκώς και αυξάνονται τα σχολεία που κλείνουν επειδή εντοπίζονται κρούσματα κορωνοϊού, με την αναλυτική λίστα να μπορείτε να την δείτε εδώ.

«Καμπανάκι» κινδύνου για τα σχολεία έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στυλιανός Λουκίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει η πιθανότητα, το επόμενο διάστημα, να κλείσουν καθώς το σύστημα (Υγείας) είναι πολύ πιεσμένο.

Αναφορικά με το πώς διαμορφώνεται η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα ο καθηγητής εμφανίστηκε απαισιόδοξος, μιλώντας στο OPEN. Ο ίδιος σχολίασε πως «η κατάσταση είναι δύσκολα ελεγχόμενη», ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και κλείσιμο των σχολείων «γιατί είναι πολύ πιεσμένο το σύστημα».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας, θα έπρεπε να εφαρμοστεί νωρίτερα, καθώς είναι το «μόνο ιδανικό μέτρο», ενώ τόνισε παράλληλα πως «οι υπερμεταδότες είναι δύσκολο να εντοπιστούν... όσο ανεβαίνουν τα κρούσματα είναι δύσκολες οι ιχνηλατήσεις».

Οριστικό! Νέα μέτρα και γενικό lockdown στη Θεσσαλονίκη -Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας

Την πρόθεσή του να εισηγηθεί περαιτέρω μέτρα στον πρωθυπουργό για τον περιορισμό του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός υγείας σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θα στηρίξουμε τους γιατρούς μας και τα νοσοκομεία. Κάποιοι λίγοι διακινδύνεψαν και διακινδυνεύουν τη ζωή όλων. Η πανδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη. Η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα η κυβέρνηση χτύπησε καμπανάκια αλλά κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε τη διασπορά, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό τη λήψη περισσότερων μέτρων».

Με την πόλη να φτάνει τα 1.288 κρούσματα σε δύο 24ωρα (839 ανακοινώθηκαν το Σάββατο και 449 χθες) και τα νοσοκομεία να δέχονται τεράστια πίεση, ο υπουργός Υγείας αποφάσισε να προχωρήσει σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την πόλη.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share