Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε πάνω από 150 σχολεία ή τμήματα

Δείτε αναλυτικά τη λίστα

28 Σεπτεμβρίου 2020 23:51
Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε πάνω από 150 σχολεία ή τμήματα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Περισσότερα από 150 σχολεία ή τμήματα θα παραμένουν αύριο κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού σε 151 μονάδες.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του υπουργείου Παιδείας που αναρτά τις σχετικές πληροφορίες για την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης, τα περισσότερα σχολεία στα οποία έχουν εμφανιστεί κρούσματα βρίσκονται στην Αττική.

Δείτε ΕΔΩ την λίστα του Υπουργείου Παιδείας

Ενώ, την επιβολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από την επόμενη εβδομάδα στην Αττική προανήγγειλε μιλώντας στο OPEN η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Χαμός στον Άλιμο: Γονείς προσπάθησαν να «σπάσουν» την κατάληψη σε σχολείο (Video)

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν σε σχολείου του Αλίμου, με γονείς να προσπαθούν να σπάσουν την κατάληψη. Στα χέρια πιάστηκαν γονείς και μαθητές έξω από το κτιριακό συγκρότημα, όπου στεγάζονται το 2ο και το 5ο Γυμνάσιο στον Άλιμο, το πρωί της Παρασκευής.

Τα συγκεκριμένα σχολεία τελούν υπό κατάληψη τις τελευταίες ημέρες, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Επίσης, ένα νέο περιστατικό βίας αυτή τη φορά σε βάρος διευθύντριας σχολείου σημειώθηκε στο Ηράκλειο, από γονέα που αρνήθηκε να βάλει μάσκα για να εισέλθει στον χώρο του σχολείου.

Γονείς προσπάθησαν να σπάσουν την κατάληψη με τη βία, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη με τους μαθητές. Τα όσα συνέβησαν κατέγραψαν μαθητές με τα κινητά τους τηλέφωνα και το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Σοκ στις Σέρρες: Μαθήτρια έβγαλε μαχαίρι σε 15χρονο και αυτοτραυματίστηκε

Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε έξω από σχολείο στις Σέρρες, με μια μαθήτρια να βγάζει μαχαίρι σε 15χρονο εξωσχολικό και, τελικά, να αυτοτραυματίζεται.

Το περιστατικό έγινε έξω από τον αύλειο χώρο του σχολείου της κοπέλας, την ώρα που μαθητές αρνούνταν να εισέλθουν για μάθημα. Για άγνωστη αιτία έβγαλε το μαχαίρι από το μπουφάν της και επιτέθηκε στον 15χρονο εξωσχολικό, ενώ πρόσφατα υπήρξε μια απίστευτη τραγωδία στην περιοχή.

Ο νεαρός θεώρησε ότι μπορεί να την αφοπλίσει και την απώθησε, όπως μεταδίδει το Diktyo TV, ενώ η ίδια λίγο μετά σύμφωνα με το διευθυντή εκπαίδευσης αυτοτραυματίστηκε.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε το νεαρό κορίτσι στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς όπως λέγεται το τραύμα δεν ήταν πολύ βαθύ.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share