Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Κλειστά πάνω από 70 σχολεία ή τμήματα - 67 κρούσματα

Αναλυτικά η ανανεωμένη λίστα από το υπουργείο Παιδείας

23 Σεπτεμβρίου 2020 08:20
Κορωνοϊός: Κλειστά πάνω από 70 σχολεία ή τμήματα - 67 κρούσματα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κλειστά παραμένουν 73 σχολεία ή τμήματα σε όλη τη χώρα λόγω κορωνοιού. Τα περισσότερα στην περιφέρεια Αττικής. Ενώ, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε μαθητής του 6ου δημοτικού σχολείου στα Βριλήσσια Αττικής.

Μέχρι χθες, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε σύνολο 14.060 σχολείων είχε ανασταλεί η λειτουργία 7 σχολικών μονάδων πανελλαδικά: δύο Νηπιαγωγείων, δύο Δημοτικών σχολείων, δύο Γυμνασίων και ενός Λυκείου.

Παράλληλα, κλειστά παραμένουν τμήματα σε 51 σχολεία πανελλαδικά: σε 3 Νηπιαγωγεία, 18 Δημοτικά, 17 Γυμνάσια και 13 Λύκεια.

Πώς κατανέμονται γεωγραφικά Πέντε σχολεία στην Αττική βρίσκονται σε εξ' ολοκλήρου αναστολή ενώ σε 39 σχολικές μονάδες είχε ανασταλεί η λειτουργία ενός ή περισσοτέρων τμημάτων. Κλειστά είναι επίσης ένα σχολείο στο Νομό Καβάλας και ένα σχολείο στο Νομό Ηρακλείου.

Σε αναστολή βρίσκονταν τμήματα σε 4 σχολεία στο Νομό Τρικάλων, 3 στο Νομό Πιερίας, 2 στο Νομό Καστοριάς και από ένα στους Νομούς Ηλείας, Σερρών και Θεσσαλονίκης ενώ έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους όλα τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Συνολικά, από τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες, τα 50 αφορούν σε μαθητές, 16 σε εκπαιδευτικούς και ένα σε ειδικό προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ αναλυτικά τη λίστα με τα κλειστά σχολεία, όπως διαμορφώνεται σήμερα το πρωί από το υπουργείο Παιδείας.

Θεσσαλονίκη: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο - Δασκάλα στην Περαία βρέθηκε θετική!

Συναγερμός σήμανε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μία εκπαιδευτικός, η οποία συγκαταλέγεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χτες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του σχολείου, μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου διαχείρισης κρουσμάτων COVID-19 με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, διατάχθηκε όπως προβλέπεται, οι μαθητές/τριες του συγκεκριμένου τμήματος (Γ2), να μην προσέλθουν στο σχολείο, για 14 μέρες, από σήμερα έως και την Παρασκευή 2/10, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους.

Εάν κατά την διάρκεια της 14ημερης καραντίνας, κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο. Τονίζεται πως πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα απολύμανση του σχολικού χώρου.

Επισημαίνεται πώς, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αναστέλλεται η λειτουργία μόνο του συγκεκριμένου τμήματος (Γ2). Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του ιού, θα λειτουργούν κανονικά.

Ο διευθυντής του σχολείου, Μ. Υψηλάντης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι την πρώτη ημέρα που η εκπαιδευτικός εμφάνισε συμπτώματα, ενημέρωσε αμέσως και έμεινε στο σπίτι, αλλά είχε έρθει ήδη σε επαφή με συναδέλφους της και μαθητές.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share