Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Tα σχολεία και τα τμήματα που θα είναι κλειστά τις επόμενες ημέρες (photo)

Αναλυτική λίστα

21 Σεπτεμβρίου 2020 18:32
Κορωνοϊός: Tα σχολεία και τα τμήματα που θα είναι κλειστά τις επόμενες ημέρες (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι Αρχές λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού αναγκάστηκαν να κλείσουν σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του. Το σύνολο των σχολείων ή τμημάτων που είναι κλειστά μέχρι τώρα είναι τα εξής:

Δείτε την σελίδα του Υπουργείου Παιδείας όπου αναφέρονται τα σχολεία και ανανεώνεται τακτικά εδώ. Συναγερμός σήμανε και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μία εκπαιδευτικός.

Συναγερμός σε σχολείο στο Κερατσίνι: Βρέθηκε μαθητής θετικός στον κορωνοϊό (Video)

Νέο κρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε σε σχολείο της Αττικής, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση «λουκέτου» σε έξι σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με Διευθυντή σχολείου στο Κερατσίνι, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, ένας μαθητής εμφάνισε συμπτώματα του κορωνοϊού με υψηλό πυρετό, μια εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία. Το παιδί υπεβλήθη σε τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο, όπως ενημέρωσε η οικογένεια του μαθητή τον Διευθυντή, αρχικά τους είπαν ότι ήταν αρνητικό.

Ο μαθητής, που ήταν πλέον χωρίς συμπτώματα, πήγε κανονικά τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο σχολείο για τον αγιασμό. Ο Διευθυντής του σχολείου, ωστόσο, ανέφερε ότι την επόμενη ημέρα, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, τον ενημέρωσαν από τον ΕΟΔΥ ότι είχε γίνει λάθος στο πρώτο αποτέλεσμα του τεστ και ότι τελικά το παιδί είναι θετικό στον κορωνοϊό.

Ο μαθητής από την Τρίτη παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του, ωστόσο, στο σχολείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση γιατί ο μαθητής, αν και φορούσε μάσκα, ήρθε την ημέρα του αγιασμού σε επαφή με άλλους συμμαθητές του αλλά και με τους εκπαιδευτικούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share