Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Cheerleading: Έρχονται οι πρώτες μαζορέτες στα ελληνικά σχολεία

Ποια η εγκύκλιος του Υπουργείου

28 Αυγούστου 2020 17:48
Cheerleading: Έρχονται οι πρώτες μαζορέτες στα ελληνικά σχολεία

Στα σχολεία μπαίνει το τσιρλίντινγκ από τη νέα σχολική χρονιά, όπως φαίνεται από εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε άδεια εισόδου σε εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ - Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.)σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν το cheerleading.

Η σχετική εγκύκλιος έχει υπογραφεί εδώ και κάποιες μέρες και προβλέπεται πως οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του

Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.

Επίσης, είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, την ώρα των δραστηριοτήτων.

Αν κάποιος μαθητής / μαθήτρια θέλει να συμμετέχει στις αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται:

  • Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)
  • Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.

Κατά την διάρκεια των ενημερώσεων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση – φωτογράφιση – ηχογράφηση) των μαθητών/τριών.

Η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Αναφορά στην ιστορία του αθλήματος.
  • Πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς.
  • Βιωματική προσέγγιση με παιγνιώδεις δραστηριότητες προσομοίωσης (προαιρετικά).
  • Την εγκύκλιο υπογράφει ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Τσαχαλάς.

Κορωνοϊός: Πιθανή η διεύρυνση της χρήσης μάσκας - Το νέο σενάριο για τα σχολεία

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην χώρα, με το συναγερμό να σημαίνει για ακόμη μια φορά στα νέα κρούσματα και δεν αποκλείεται να υπάρξει διεύρυνση της χρήσης μάσκας, ενώ υπάρχει νέο σενάριο για το άνοιγμα των σχολείων.

Την εκτίμηση πως η μάσκα πρέπει να γίνει υποχρεωτική τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς χώρους σε περίπτωση που αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γκίκας Μαγιορκίνης επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

«Υπάρχει η εισήγηση για μάσκα παντού και στους εξωτερικούς χώρους σε περίπτωση που δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. Μη ξεχνάμε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα» είπε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο ο κ. Μαγιορκίνης θεωρεί ότι δεν είμαστε κοντά σε κάτι τέτοιο.

Η επιδημία ανεβαίνει γρήγορα και κατεβαίνει αργά υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης προσθέτοντας πως ακόμη και με R κάτω από το 1 θα αργήσουμε να δούμε πτώση των κρουσμάτων.

«Μπορεί να δούμε αύξηση πριν να δούμε την μείωση» τόνισε και πρόσθεσε πως με το ενδεχόμενο των 500 κρουσμάτων, στο οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα, θα δούμε πίεση στο σύστημα υγείας. «Γρήγορα μπορούμε να φτάσουμε στους 50 με 60 διασωληνωμένους» επισήμανε.

Το νέο σενάριο για τα σχολεία

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής ανέφερε πως το σενάριο για άνοιγμα στις 14 του μήνα έχει συζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό και ενδεχόμενη πραγματοποίηση αυτού θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο σενάριο ανοίγματος των σχολείων σε δύο φάσεις.

«Ας πούμε του δημοτικού θα μπορούν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου και Λυκείου αργότερα» ανέφερε ως παράδειγμα.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share