Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανελλαδικές 2020: Ο πρώτος των πρώτων με 19.650 μόρια

"Ήξερα ότι έδωσα το 100%..."

28 Αυγούστου 2020 16:42
Πανελλαδικές 2020: Ο πρώτος των πρώτων με 19.650 μόρια

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βάσεις των πανελλαδικών εξετάσεών για το 2020 με τον πρώτο μαθητή να καταφέρνει να "πιάσει" 19.650 μόρια.

«Ήξερα ότι είχα δώσει το 100% των δυνατοτήτων μου στις πανελλαδικές αλλά δεν περίμενα τέτοια πρωτιά. Περίμενα ότι τα είχα πάει καλά, αλλά όχι τέτοια επιτυχία» δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Θεόφιλος Νάστας, ο πρώτος των πρώτων που …τερμάτισε το «κοντέρ» των Πανελλαδικών με 19.650 μόρια και ετοιμάζεται να ζήσει τώρα το όνειρο ως φοιτητής της Ιατρικής Σχολής στο ΑΠΘ.

Ο Θεόφιλος Νάστας, απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης είναι από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς έγραψε, 20 στη Φυσική, 19.7 στη Χημεία, 19.6 στη Βιολογία και 19.3 στην Έκθεση.

«Έλεγα στον εαυτό μου πως αν ήταν να δώσω πανελλαδικές ήθελα να περάσω μόνο ιατρική και σίγουρα να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Γενικά ήταν ο στόχος μου η πρωτιά για να μπορέσω, αν δεν τον πετύχω, να έχω και άλλες επιλογές να περάσω κάπου και να είμαι πρώτος. Πάντα θέτω πιο ψηλούς στόχους από αυτούς που περιμένω, επομένως τώρα που τον πέτυχα είμαι παραπάνω ευχαριστημένος» αναφέρει χαμογελώντας και μιλά για τον επόμενο, κοντινό στόχο που βάζει στον εαυτό του.

«Θέλω έτσι όπως μπήκα, να μάθω όσα μπορώ περισσότερα μου επιτρέπουν οι δυνατότητές μου για αυτή την επιστήμη. Όχι πρωτιά για την πρωτιά, αλλά για έναν βαθμό που με ευχαριστεί, που θα δείχνει πως έχω δώσει το 100% των δυνατοτήτων μου στο να μάθω αυτή την επιστήμη

Απευθυνόμενος σε συνυποψηφίους του που δεν έφεραν στις εξετάσεις το αποτέλεσμα στο οποίο στόχευαν καταλήγει:

«Οι πανελλαδικές είναι μόνο μία από τις ευκαιρίες που μας δίνονται στη ζωή. Το ότι έφυγε τη συγκεκριμένη στιγμή για αρκετά παιδιά δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες ή ότι δε θα υπάρξουν ξανά του χρόνου στις πανελλαδικές. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι εκτός από την τριτοβάθμια εκπαίδευση που μπορεί να ακολουθήσει κανείς. Δεν είναι το θέμα μόνο η αριστεία στα μαθήματα, αριστεία μπορεί να υπάρξει και στα αθλήματα και στη μουσική, παντού. Πρέπει να βρουν τι τους ευχαριστεί πραγματικά και να το ακολουθήσουν για να είναι και καλοί σε αυτό που κάνουν

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του αριστούχου:

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share