Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα - Δείτε αν ανήκετε στους δικαιούχους

Σας αφορά!

21 Αυγούστου 2020 09:39
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα - Δείτε αν ανήκετε στους δικαιούχους
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα οριστικά αποτελέσματα των ενδιαφερόμενων που κατέθεσαν ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις επιδοτούμενες θέσεις νηπίων και παιδιών στους παιδικούς σταθμούς ΕΕΤΑΑ και στα ΚΔΑΠ για το σχολικό έτος 2020-2021 στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2020 - 2021» (Παιδικοί σταθμοί – ΚΔΑΠ). Ωστόσο, προ ημερών ανακοινώθηκε και η επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δείτε εδώ πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Τα οριστικά αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

Δες ΕΔΩ αν είσαι δικαιούχος

Στους πίνακες των οριστικών αποτελεσμάτων που έχουν αναρτηθεί για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεν εμφανίζονται το ονοματεπώνυμο της αιτούσας και των παιδιών. Αντί αυτών εμφανίζονται οι κωδικοί αριθμοί, που έχουν δοθεί από την ΕΕΤΑΑ.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος υπέβαλαν αίτηση 167.000 μητέρες για 229.600 παιδιά έναντι των 131.418 αιτήσεων μητέρων για 172.197 παιδιά που είχαν υποβληθεί πέρσι.

παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για δεύτερο πρόγραμμα - Ποιοι είναι οι 15.000 δικαιούχοι

Από σήμερα Παρασκευή (21/08) ξεκινούν και οι αιτήσεις για δεύτερο πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν οικογένειες με εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου τη φετινή χρονιά οι δικαιούχοι βρεφονηπιακών σταθμών είναι 85.000.

«Στο σύνολο μιλάμε σήμερα για οριστικούς πίνακες 155.000 δικαιούχων, 85.000 σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και οι υπόλοιποι σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)», ανέφερε στην ΕΡΤ η κυρία Μιχαηλίδου. Επιπλέον η υφυπουργός ανέφερε ότι από αύριο, Παρασκευή 21 Αυγούστου, ξεκινούν οι αιτήσεις για δεύτερο πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν οικογένειες με εισόδημα από 27.000 μέχρι 30.000 ευρώ. Σε αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν και όλες οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι, που έχουν εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ. Το νέο πρόγραμμα θα είναι ύψους 30 εκατ. ευρώ και προβλέπει 15.000 νέους δικαιούχους».

Σχολεία: Διαφορετικά διαλείμματα και μάσκα από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο

Μαθήματα με μάσκες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο, εισηγήθηκε προς το υπουργείο Παιδείας η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για να χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι, με την αρμόδια υπουργό, Νίκη Κεραμέως να ανάβει το «πράσινο φως» στην πρόταση των ειδικών. «Την αποδεχόμαστε» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, ενώ οι αναλυτικές οδηγίες, όπως και οι προδιαγραφές επανεκκίνησης για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα θα ανακοινωθούν διεξοδικά την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, το πρώτο κουδούνι της χρονιάς είναι μόνο λίγες ημέρες μακριά, δείτε εδώ πότε ανοίγουν τα σχολεία.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς περιλαμβάνεται η εξοικείωση των παιδιών με τη μάσκα, την οποία η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό», ενώ για τις μεγαλύτερες ηλικίες εκπαιδευόμενων, δηλαδή το φοιτητικό δυναμικό της χώρας, θα επιστρέψει στα αμφιθέατρα, αλλά «οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα, αλλά και οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως». Στα ειδικά μέτρα προστασίας των σχολικών μονάδων θα περιλαμβάνονται ακόμη τα διαφορετικά διαλείμματα μεταξύ των μαθητών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.
Η Υπουργός Παιδείας στον ALPHA

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share