Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Τα 2 βασικά σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων (Video)

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

15 Αυγούστου 2020 21:07
Κορωνοϊός: Τα 2 βασικά σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με τον κορωνοϊό να βρίσκεται σε έξαρση, δύο είναι τα βασικά σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων. Ενώ, όπως έγινε γνωστό μία ανήλικη είναι διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ!

Το ένα είναι είτε οι μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις με πολύ αυστηρά μέτρα ή τα μαθήματα να γίνονται εκ περιτροπής. Γενικότερα τα επιδημιολογικά στοιχεία θα κρίνουν το πώς και το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία με την εισήγηση των ειδικών να αναμένεται προς τα τέλη Αυγούστου.

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι διεργασίες για το άνοιγμα των σχολείων

Συνεχίζονται οι διεργασίες για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία την νέα χρονιά, μες στις ιδιαίτερες συνθήκες του κορωνοϊού, με ένα μήνα ακόμη να έχει απομείνει για την έναρξη.

Ο αρχικός σχεδιασμός είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και το επιτελείο της υπουργού, Ν. Κεραμέως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που παρακολουθεί την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας, με την Αθηνά Λινού να ρίχνει «βόμβα» για το εν λόγω ζήτημα.

Αυτό που εξετάζεται έντονα είναι να ισχύσει ξανά από Σεπτέμβριο η εκ περιτροπής διδασκαλία. Σε αυτή την περίπτωση τα τμήματα θα χωριστούν και πάλι σε δύο των 15 μαθητών και τα μαθήματα θα γίνονται εναλλάξ τις μέρες της εβδομάδας.

Δεν έχει επίσης αποκλειστεί το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα τμήματα με όλους τους μαθητές, αλλά με αυστηρά μέτρα προστασία, όπως χρήση μάσκας και αντισηπτικά.

Το σίγουρο είναι πως τα σχολεία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία.

Βασικό μέλημα του υπουργείου είναι η προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, με την κ. Κεραμέως πάντως να επισημαίνει πως ακόμα είναι νωρίς για οποιαδήποτε απόφαση, η οποία αναμένεται να ληφθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Όσον αφορά τέλος στα Πανεπιστήμια και στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες και εξετάζεται και πάλι η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share