Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τα σχολεία - Πότε ανοίγουν και πως θα λειτουργούν

Σας αφορά!

8 Αυγούστου 2020 16:53
Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τα σχολεία - Πότε ανοίγουν και πως θα λειτουργούν

Δύο είναι τα βασικά σενάρια που εξετάζονται για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε χθες, Παρασκευή, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, η οποία ξεκαθάρισε ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Από τη μία, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα μαθήματα να διεξάγονται κανονικά με πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους, ενώ από την άλλη εξετάζεται και το σενάριο της εκ περιτροπής λειτουργίας, όπως συνέβαινε πριν λίγους μήνες.

Η τελική απόφαση, βέβαια, αναμένεται να ληφθεί δύο εβδομάδες προτού οι μαθητές μπουν στο σχολείο και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Όσο για το αν θα ανοίξουν τα σχολικά κυλικεία, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Αυτές μας υπέδειξαν να μην ανοίξουν τα κυλικεία. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν έχει διευκρινιστεί, όπως και τόσα άλλα πράγματα, γιατί προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», επεσήμανε η κ. Γκίκα.

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι διεργασίες για το άνοιγμα των σχολείων

Συνεχίζονται οι διεργασίες για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία την νέα χρονιά, μες στις ιδιαίτερες συνθήκες του κορωνοϊού, με ένα μήνα ακόμη να έχει απομείνει για την έναρξη.

Ο αρχικός σχεδιασμός είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και το επιτελείο της υπουργού, Ν. Κεραμέως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που παρακολουθεί την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας, με την Αθηνά Λινού να ρίχνει «βόμβα» για το εν λόγω ζήτημα.

Αυτό που εξετάζεται έντονα είναι να ισχύσει ξανά από Σεπτέμβριο η εκ περιτροπής διδασκαλία. Σε αυτή την περίπτωση τα τμήματα θα χωριστούν και πάλι σε δύο των 15 μαθητών και τα μαθήματα θα γίνονται εναλλάξ τις μέρες της εβδομάδας.

Δεν έχει επίσης αποκλειστεί το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα τμήματα με όλους τους μαθητές, αλλά με αυστηρά μέτρα προστασία, όπως χρήση μάσκας και αντισηπτικά.

Το σίγουρο είναι πως τα σχολεία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία.

Βασικό μέλημα του υπουργείου είναι η προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, με την κ. Κεραμέως πάντως να επισημαίνει πως ακόμα είναι νωρίς για οποιαδήποτε απόφαση, η οποία αναμένεται να ληφθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Όσον αφορά τέλος στα Πανεπιστήμια και στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες και εξετάζεται και πάλι η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share