Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω κορωνοϊού: Πώς και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές - Τα δύο σενάρια (Video)

Όλα όσα είπε η Νίκη Κεραμέως

30 Ιουλίου 2020 10:25
Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω κορωνοϊού: Πώς και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές - Τα δύο σενάρια (Video)
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Η 7η Σεπτεμβρίου πλησιάζει. Το άνοιγμα των σχολείων, εν μέσω κορωνοϊού, απέχει 39 ημέρες. Και η ανεύρεση του σωστού τρόπου λειτουργίας είναι προς συζήτηση.

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε στο κεντρικό δελτίο του STAR για το άνοιγμα των σχολείων και νέα σχολική σεζόν. Αναλύοντας τα δύο επικρατέστερα σενάρια. Παράλληλα, δείτε τις εκτιμήσεις για τα όρια εισαγωγής σε όλα τα Πανεπιστήμια.

Το πρώτο αναφέρει πως τα σχολεία θα ανοίξουν με καθημερινό πρόγραμμα, αλλά με αυξημένα μέτρα (μάσκες κτλ). Το άλλο θα αρχίσει τη χρονιά όπως ολοκληρώθηκε. Με εκ περιτροπής μαθήματα.

Αυτή τη στιγμή, το επικρατέστερο σενάριο είναι το πρώτο, με το ερωτηματικό βέβαια τι θα γίνει με τις μάσκες και τους μικρότερους μαθητές.

«Πρώτο μας μέλημα η προστασία της δημόσιας υγείας, των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά είναι επιτακτική και η ανάγκη να συνεχισθεί η εκπαιδευτική διαδικασία» τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως εξήγησε πως αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει πότε θα γίνει γνωστό το σύστημα που θα ακολουθηθεί.

Κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία την νέα χρονιά

Τον τρόπο, με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία για την νέα χρονιά με τα δεδομένα του κορωνοϊού να υφίστανται, ανέλυσε η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία παράλληλα επεσήμανε στον ΑΝΤ1 πως προς τα τέλη Αυγούστου θα υπάρξει η ανακοίνωση των βάσεων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ λήγει και η προθεσμία για το μηχανογραφικό.

Απαντώντας σε αναφορές στον δημόσιο διάλογο για όσους έδωσαν Πανελλαδικές Εξετάσεις με το παλαιό σύστημα και άλλη ύλη, αναφορικά με το μικρό ποσοστό θέσεων στα ΑΕΙ που διατίθενται γι΄ αυτούς, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, δεδομένου ότι τα ποσοστά προκύπτουν βάσει αλγορίθμου.

Ήταν μια δύσκολη διαδικασία, κάναμε την δουλειά μας και μας αξιολογούν οι γονείς και οι μαθητές», ανέφερε η Υφ. Παιδείας, αναφορικά με το κλείσιμο και την επαναλειτουργία των σχολείων, λόγω του κορωνοϊού.

Για το ολοήμερο σχολείο και την νέα χρονιά

«Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν λειτούργησε πάλι το ολοήμερο σχολείο μετά το άνοιγμα των σχολείων. Έχουμε ήδη διασφαλισμένη την χρηματοδότηση για την επόμενη χρονιά, ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο», σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.

Όπως σημείωσε η Υφ. Παιδείας, «το βασικό σενάριο που «δουλεύουμε» αυτήν την στιγμή είναι της κανονικής επαναλειτουργίας των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου. Θα υπάρξει ταχύτερη ενημέρωση των αναπληρωτών για τις θέσεις που θα καλύψουν και έτσι θα υπάρξει ανάληψη καθηκόντων εγκαίρως και στις δυσπρόσιτες περιοχές. Εμείς ως υπουργείο Παιδείας θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας οτιδήποτε οριστεί από την Επιτροπή των ειδικών».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share