Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Πανελλαδικές 2020: Αύριο οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

Δείτε την ώρα που βγαίνουν

14 Ιουλίου 2020 17:45
Πανελλαδικές 2020: Αύριο οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων
Από Δανάη Πάλμου

Αύριο μετά τις 13:00 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων για τις Πανελλαδικές του 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ειδική πλατφόρμα: https://results.it.minedu.gov.gr , με τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Να υπενθυμίσουμε ότι παράταση πήρε και η κατάθεση του μηχανογραφικού, και εδώ μπορείτε να δείτε μέχρι πότε.

Ανέβηκε στα ουράνια της βαθμολογίας με 19585 μόρια η Αλμυριώτισσα Εμμανουέλλα Μόσχου

Όχι μόνο αρίστευσε αλλά είναι και η πρώτη που έκοψε το νήμα των βαθμολογιών στις πανελλαδικές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ στη Μαγνησία. Με 19585 μόρια η Εμμανουέλλα Μόσχου από το ΕΠΑΛ Αλμυρού είναι η πρώτη στο σχολείο της αλλά και σε όλο το νομό.

Η ίδια μιλώντας στο magnesianews.gr ανέφερε πως στόχος της είναι να εισέλθει στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς προέρχεται από αγροτική οικογένεια και επιθυμεί πολύ να ασχοληθεί με τα κτήματα.

 Εμμανουέλλα Μόσχου

Από πολύ μικρή, όπως ανέφερε, της άρεσε η φύση και να περνά χρόνο στα κτήματα μαζί με τον πατέρα της που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους. Για την επιτυχία της αυτή δήλωσε πολύ ικανοποιημένη, ενώ η περίοδος του lockdown των σχολείων, της έδωσε τη δυνατότητα και να ξεκουραστεί, αλλά και να βάλει το δικό της πρόγραμμα στο διάβασμα.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτές οι σχολές με χαμηλές βάσεις φέρνουν πιο σίγουρο επαγγελματικό μέλλον

Οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις οφείλουν μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουλίου να έχουν ολοκληρώσει το μηχανογραφικό τους, με τις βάσεις να πέφτουν ακόμη και σε μεγάλες σχολές, αλλά υπάρχουν και ορισμένες με σταθερά χαμηλές βάσεις, που προσφέρουν μεγαλύτερες πιθανότητας για απορρόφηση στην αγορά εργασίας, άρα και πιο σίγουρο επαγγελματικό μέλλον.

Σύμφωνα, πάντως, με τα στοιχεία που προέκυψαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την Παρασκευή, τα ποσοστά όσων έγραψαν κάτω από τη βάση αυξήθηκαν φέτος σημαντικά.

Αν και η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, οι μαθητές καλούνται να λάβουν υπόψη και την απορρόφηση από την αγορά των σχολών τους.

Οι σχολές με μεγάλη απορρόφηση ανά επιστημονικό πεδίο

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» τα πανεπιστημιακά τμήματα που αν και δεν είναι τόσο δημοφιλή και έχουν χαμηλή βάση εισαγωγής καταγράφουν σημαντική απορρόφηση από την αγορά είναι, ανά επιστημονικό πεδίο, τα εξής:

1ο επιστημονικό πεδίο-Ανθρωπιστικές Σπουδές

-Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Βόλος

(12.535 μόρια): Τμήμα μόλις ενός χρόνου λειτουργίας με στόχευση τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και επαγγελματική προοπτική με εργασία των αποφοίτων σε Κέντρα Υποδοχής και συγκεκριμένα στην εκπαίδευση προσφύγων, σε Κέντρα Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κ.λπ.

–Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο-Αργοστόλι (8.645 μόρια)

και Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας-Καστοριά (9.005 μόρια): Τμήματα με στόχευση στους κλάδους της επικοινωνίας, της προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών που οδηγούν σε επιλογές εργασίας σε τμήματα μάρκετινγκ, πωλήσεων, δημοσίων σχέσεων και διαφήμισης, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την ταχύτατη άνοδο των κοινωνικών δικτύων.

2ο επιστημονικό πεδίο-Θετικές και Τεχνολογικές Σπουδές

-Στατιστικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Αθήνα (13.337 μόρια)

-Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών,

Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Σάμος (5.148 μόρια)

-Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας-Γρεβενά (4.846 μόρια) και το αντίστοιχο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά-Πειραιάς (11.710 μόρια): Καλές προοπτικές στην εργασία κυρίως λόγω της ενασχόλησης με την ανάλυση δεδομένων, κλάδο που αναβαθμίζεται διαρκώς στο επαγγελματικό περιβάλλον. Οι απόφοιτοι του ΟΠΑ εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και μπορούν να εργαστούν ως στατιστικοί σε τράπεζες, εταιρίες έρευνας αγοράς, εταιρίες δημοσκοπήσεων, ασφαλιστικές εταιρίες, διαφημιστικές εταιρίες, εταιρίες τηλεπικοινωνιών, ως αναλογιστές.

3ο επιστημονικό πεδίο-Επιστήμες Υγείας

Τμήματα Οινολογίας:

Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, ΔΙΠΑΕ-Δράμα (7.794 μόρια)

Επιστημών Οίνου, Αμπέλων και Ποτών, ΠΑΔΑ-Αιγάλεω (11.650 μόρια)

Καλύπτονται τα γνωστικά αντικείμενα της επιστήμης της

Γεωπονίας, της Γενετικής και των εφαρμογών της Μοριακής Βιολογίας, της

εφαρμογής των βιολογικών και φυσικών επιστημών στην παραγωγή και

επεξεργασία σταφυλιών και άλλων αγροτικών προϊόντων και οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν σε βιομηχανίες οίνου και ποτών, σε αμπελώνες, οινολογικά εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα.

4ο επιστημονικό πεδίο-Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής

Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, ΕΚΠΑ-Ψαχνά Ευβοίας (8.409 μόρια): Οι

επαγγελματικές προοπτικές για τους απόφοιτους είναι ευνοϊκές, διεκδικώντας

θέσης εργασίας σε ναυτιλιακές εταιρείες, οργανισμούς λιμένων και

μεταφορών, σε εταιρίες εισαγωγών-εξαγωγών και σε άλλες επιχειρήσεις

σχετικές με τη ναυτιλία και το εμπόριο.

Παράλληλα, στον χώρο της Πληροφορικής που οι ανάγκες της αγορά συνεχώς αυξάνονται, υπάρχουν οι παρακάτω χαμηλόβαθμες σχολές:

–Πληροφορικής, ΔΙΠΑΕ-Καβάλα (9.597 μόρια) / Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας-Καστοριά (8.233 μόρια) / Ιόνιο Πανεπιστήμιο-Κέρκυρα (10.745 μόρια)

-Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-Ιωάννινα

(7.739 μόρια) / Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Τρίπολη (10.373 μόρια) / Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Λαμία (11.405 μόρια).

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share