Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Πανελλαδικές 2020: Αυτά ήταν τα θέματα στα μαθήματα ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ

Δείτε τα εδώ

20 Ιουνίου 2020 10:27
Πανελλαδικές 2020: Αυτά ήταν τα θέματα στα μαθήματα ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Γνωστά έγιναν τα θέματα στα μαθήματα ειδικοτήτων, που έδωσαν σήμερα (20/6) στα ΕΠΑΛ για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ προχθές (18/6) υπήρξε η εξέταση στην Άλγεβρα.

Η εξέταση στα μαθήματα ειδικοτήτων ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου.

Πανελλαδικές 2020: Αυτά ήταν τα θέματα στα μαθήματα ειδικοτήτων

Δείτε εδώ τα θέματα για τα Στοιχεία Μηχανών

Δείτε εδώ τα θέματα για την Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ

Δείτε εδώ τα θέματα για τις Αρχές Οικονομικής θεωρίας

Δείτε εδώ τα θέματα για την Ιστορία Σύγχρονη Τέχνης

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πάνω από 100.000 οι υποψήφιοι - Αύξηση για όσους προέρχονται από ΕΠΑΛ

Γνωστό έγινε το πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020, με την αύξησή τους, μάλιστα, να είναι εντυπωσιακή, φτάνοντας κοντά στους 18.000.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αναμένεται να εξεταστούν συνολικά πάνω από 100.000 υποψήφιοι. Πιο συγκεκριμένα, 82.159 υποψήφιοι από Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις, εκ των οποίων το 80,49% επέλεξε να εξεταστεί με το φετινό σύστημα. Το 9,51% είναι απόφοιτοι προηγούμενων ετών και επέλεξαν να εξεταστούν με το προηγούμενο σύστημα.

Για όσους θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή το «σύστημα Γαβρόγλου», το οποίο θα ισχύσει για πρώτη φορά φέτος, τα μαθήματα δε θα έχουν συντελεστή βαρύτητας.

Παράλληλα, όσοι ανήκουν στην Ομάδα Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και όχι των Λατινικών, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε τα SOS για Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Αυξήθηκαν οι υποψήφιοι από ΕΠΑΛ

Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε φέτος στους υποψηφίους από τα Επαγγελματικά Λύκεια, με τον αριθμό τους να «αγγίζει» τους 18.000.

Ουσιαστικά, καταγράφεται μία προτίμηση των μαθητών προς τα ΕΠΑΛ αντί των ΓΕΛ, η οποία αποδίδεται στην αύξηση του αριθμού των θέσεων που μπορούν να διεκδικήσουν στα ΑΕΙ οι μαθητές των ΕΠΑΛ.

Με νέους κανόνες οι Πανελλαδικές φέτος

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψηφίους είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες.

Σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων, ενώ το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται. Ο συνωστισμός πρέπει να αποφεύγεται και να τηρούνται όλοι οι κανόνες ατομικής υγιεινής. Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι εξετάσεις.

Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και θα ολοκληρωθούν στις 26/6 και 30/6 αντίστοιχα. Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων από 1 έως και 13 Ιουλίου.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share