Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία (Video)

Η επίσημη ανακοίνωση

18 Ιουνίου 2020 13:29
Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μία εβδομάδα νωρίτερα αναμένεται να ανοίξουν φέτος τα σχολεία όλης της χώρας. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η νέα σχολική χρονιά 2020-2021 θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα για τα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η απόφαση ελήφθη, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω κάλυψη της ύλης, η οποία «χάθηκε» λόγω του τρίμηνου «λουκέτου» σ’ όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ως απόρροια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, είχε επανειλημμένως προαναγγείλει την πρόωρη έναρξη της σχολικής περιόδου, διαμηνύοντας ωστόσο ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

Πανελλαδικές 2020: Αυτά ήταν τα θέματα για τα ΕΠΑΛ στην Άλγεβρα

Το ενδιαφέρον των Πανελλαδικών εξετάσεων στράφηκε σήμερα (18/6) στα ΕΠΑΛ, με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται στην Άλγεβρα γενικής παιδείας και τα θέματα να γίνονται γνωστά.

Αυτό είναι το δεύτερο και τελευταίο μάθημα γενικής παιδείας στο οποίο θα εξεταστούν στις Πανελλήνιες καθώς από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε σε τι εξετάστηκαν οι μαθητές των ΕΠΑΛ στην πρεμιέρα τους.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Άλγεβρας.

Οι πανελλήνιες θα συνεχιστούν για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), που εξετάζονται με το νέο σύστημα, αύριο Παρασκευή 19 Ιουνίου, με τα μαθήματα Προσανατολισμού: Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Την ίδια μέρα οι υποψήφιοι των Γενικού Λυκείου που εξετάζονται με το παλαιό σύστημα θα εξεταστούν στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού.

Πανελλαδικές 2020: Φόβοι σε Εξεταστικό Κέντρο για κρούσμα κορωνοϊού - Μαθητής εμφάνισε πυρετό

Υποψήφιος μαθητής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εμφάνισε πυρετό και έντονο πονοκέφαλο σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση σε Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής καθώς υπήρχαν φόβοι ότι επρόκειτο για κρούσμα κορωνοϊού. Ενώ, πριν από λίγο ανακοινώθηκαν 55 νέα κρούσματα στη χώρα μας και 2 θάνατοι.

Άμεσα βρέθηκαν στο Εξεταστικό Κέντρο μετέβησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Επόπτης Πανελλαδικών Εξετάσεων της Περιφέρειας, και επικοινώνησαν με την Εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας για θέματα κορωνοϊού και Γενική Γραμματέα του υπουργείου, Αναστασία Γκίκα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα esos.gr ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής επικοινώνησε με την οικογένεια του μαθητή για την ασφαλή απομάκρυνσή του από το Εξεταστικό Κέντρο.

Σημειώνεται πως πηγές του υπουργείου Παιδείας καθησυχάζουν καθώς με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να πρόκειται για κρούσμα κορωνοϊού.

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα δήλωσε στο alfavita.gr:

«Μας έχουν καλέσει αυτές τις μέρες από πολλά σχολεία-εξεταστικά κέντρα, λχ από τον Αγιο Δημήτριο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, κα. Είναι λογικό να ανησυχούν όταν κάποιο παιδί διαμαρτύρεται για πονοκέφαλο ή και υπερθερμία, γιατί ως τώρα μας αναφέρονται υπερθερμίες υποψηφίων, δηλαδή χαμηλοί πυρετοί έως 37,2-37,5, οι οποίοι εξηγούνται από το άγχος των μαθητών και όχι υψηλοί πυρετοί. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θερμομετρούνται ξανά και ξανά. Ωστόσο μέχρι τώρα τουλάχιστον, σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε κάποιος υποψήφιος, με βάση αυτές τις οδηγίες, ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, κανένα εξεταστικό κέντρο δεν έκλεισε και δεν έχουμε καμία περίπτωση που να μας προβληματίζει σοβαρά, παρά τα καθημερινά τηλεφωνήματα».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share