Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα: Ωράριο ειδικού σκοπού για τους γονείς με μαθητές

Τι ισχύει;

27 Μαΐου 2020 11:30
Αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα: Ωράριο ειδικού σκοπού για τους γονείς με μαθητές
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Follow us on Google News

Οι αλλαγές, που ισχύουν για το Δημόσιο, θα ισχύσουν και για τον ιδιωτικό τομέα, με τους Στέλιο Πέτσα και Γιάννη Βρούτση να κάνουν αναφορά για ωράριο ειδικού σκοπού για γονείς με μαθητές.

Οι υπουργοί εξήγησαν πως για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφ' όσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και για κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, θα χρεώνονται μία κανονική.

Επίσης έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δε θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα, ενώ έχουν γίνει και οι πρώτες εκτιμήσεις μετά την επιστροφή στα θρανία.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω μέτρα θα ισχύσουν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς που για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία έχει οριστεί έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου).υποψήφιο.
- για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

«Θύελλα» αντιδράσεων για τις κάμερες στα σχολεία - Όσα πρέπει να προσέχουν οι μαθητές για τον κορωνοϊό

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει ξεσπάσει σε πολλά σχολεία για την απόφαση της Κυβέρνησης να μπουν κάμερες στις τάξεις, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, ενώ ξεκάθαρες είναι οι οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχουν οι μαθητές για τον κορωνοϊό.

Ο Δημήτρης Λάππας με την κάμερα της εκπομπής «MEGA Mag» βρέθηκε στο 6ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ζωγράφου. Εκεί ο σύλλογος των καθηγητών αποφάσισε να μην μπουν κάμερες μέσα στις αίθουσες διαδασκαλίας, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί μίλησαν για το πώς κύλησε η πρώτη χθεσινή (11/5) μέρα.

Η Γυμνασιάρχης Δέσποινα Μαυρομματάκη μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την λήψη μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

Δεν έκρυψε ωστόσο την ανησυχία που υπάρχει τόσο στους καθηγητές όσο και στους γονείς για «το άνοιγμα των σχολείων σε αυτή τη φάση και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό μαθησιακό αποτέλεσμα».

Αντιδράσεις υπάρχουν όμως και για την απόφαση να μπουν κάμερες στις αίθουσες διδασκαλίες.

«Οι κάμερες δεν έχουν καμία θέση στην τάξη. Το μάθημα είναι κυρίως παιδαγωγική σχέση και αυτή θα διαταραχθεί με τις κάμερες μέσα στις τάξεις.

Επίσης δεν θέλουμε σε καμία περιπτωση να εκθέσουμε τους ανήλικους μαθητές μας σε καταστάσεις που μπορεί να είναι εις βάρος τους», είπε η κ. Μαυρομματάκη, αναφερόμενη σε καταστάσεις «μπούλινγκ» που μπορεί να προκύψουν.

Στο μεταξύ, από τους 80 μαθητές της Γ ΄Λυκείου λιγότεροι από 40 προσήλθαν για μάθημα σήμερα.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share