Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία την 1η Ιουνίου - Πως θα λειτουργήσουν (Video)

Στις 13:00 ανακοινώσεις από την Κεραμέως

25 Μαΐου 2020 08:53
Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία την 1η Ιουνίου - Πως θα λειτουργήσουν (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου υγείας ομόφωνα άναψε το "πράσινο" φως για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων από την 1η Ιουνίου.

Στη 1 το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικών εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας θα είναι μαζί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο οι οποίοι θα ανακοινώσουν τα μέτρα προστασίας που θα υπάρξουν σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και δημοτικούς σταθμούς.

Εκ περιτροπής μάθημα

Τα μέτρα ουσιαστικά θα είναι εκείνα που ήδη εφαρμόζονται σε γυμνάσια και λύκεια και μέχρι στιγμής έχουν αποδώσει καθώς δεν έχει υπάρξει διασπορά της νόσου.

Τα παιδιά θα πηγαίνουν στο σχολείο εκ περιτροπής, ενώ θα δημιουργηθούν υπό-τμήματα, προκειμένου να μην υπάρχουν μέσα στην αίθουσα περισσότερα από 15 άτομα. Δηλαδή την πρώτη εβδομάδα οι μισοί μαθητές θα πηγαίνουν σχολείο Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή και οι υπόλοιποι Τρίτη και Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα θα γίνεται αντίστροφα. Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και ο ανώτατος αριθμός εντός τάξης τα 15 άτομα.

Ωστόσο σε αρκετές περιοχές και κυρίως στην περιφέρεια υπάρχουν ολιγομελή τμήματα στα δημοτικά. Σε αυτή την περίπτωση τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά και όχι εκ περιτροπής από την στιγμή που δεν θα υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών στις τάξεις.

Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά και θα γίνεται φυσικός εξαερισμός. Προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα. Επίσης θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα έτσι ώστε τα διαλείμματα να είναι διαφορετικά για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα προαύλια.

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα είναι προαιρετική η χρήση μάσκας τόσο στην τάξη και όσο και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Παράταση μέχρι τις 25 ή 26 Ιουνίου

Μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου θα παραταθεί το σχολικό έτος, δηλαδή έως την Πέμπτη 25 ή Παρασκευή 26 Ιουνίου, προκειμένου οι δάσκαλοι αμέσως μετά να κλείσουν διοικητικά την σχολική χρονιά. Ουσιαστικά τα παιδιά του δημοτικού θα επιστρέψουν στα θρανία για περίπου τέσσερις εβδομάδες, ενώ το νέο σχολικό έτος αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share