Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα

Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

22 Μαΐου 2020 23:33
Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα εξεταστικά κέντρα όπου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Για τον καθορισμό των εξεταστικών κέντρων ελήφθησαν υπόψη τα όσα αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά.

Πανελλαδικές εξετάσεις εξεταστικά κέντρα

Τα Εξεταστικά Κέντρα για ΓΕΛ και για ΕΠΑΛ σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας:

Δείτε εδώ τα εξεταστικά κέντρα Α' Μέρος

Δείτε εδώ τα εξεταστικά κέντρα Β' Μέρος

Πηγή: Protothema.gr

Οριστικό: Έτσι θα διεξαχθούν φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Οριστικός έχει καταστεί ο τρόπος, με τον οποίο θα διεξαχθούν φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις, μετά την τελευταία ΚΥΑ που υπεγράφη από τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

Στα μέτρα, μεταξύ άλλων, προβλέπονται για τις εξετάσεις... της εποχής του κορωνοϊού η προαιρετική χρήση μάσκας από τους υποψηφίους, αν και θα είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές. Παράλληλα, θα υπάρξει απόσταση 1.5 μέτρου ανάμεσα στους μαθητές και φυσικός αερισμός χωρίς ανεμιστήρες στις αίθουσες.

Τα παραπάνω καθορίζει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (1967 Β'/21.05.2020) και που ορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 (γραπτών ή προφορικών), ενώ γνωστό έχει γίνει και το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων.

Αποστάσεις και μάσκες

Σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Η ίδια απόσταση θα πρέπει να τηρείται και στον χώρο προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και στον χώρο εξέτασής τους.

Όσον αφορά στη χρήση προστατευτικών μασκών, αυτή θα είναι προαιρετική από υποψηφίους και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων. Ωστόσο, για τους εκπαιδευτικούς-επιτηρητές όλων των εξεταστικών κέντρων, καθώς και για την περίπτωση εξέτασης υποψηφίου που γίνεται παρουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Για τα παραπάνω θα πρέπει να μεριμνούν ο πρόεδρος και τα μέλη της Λυκειακής Επιτροπής Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους ΓΕΛ που εξετάζονται γραπτά, της Επιτροπής Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ που εξετάζονται γραπτά και της Επιτροπής Εξέτασης κάθε Ειδικούς Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους που εξετάζονται προφορικά.

Αερισμός των αιθουσών και κανόνες υγιεινής

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται επαρκώς με φυσικό τρόπο. Όπου δεν θα είναι δυνατό αυτό, προβλέπεται η χρήση κλιματιστικών, αλλά σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής εγκυκλίου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Παιδείας. Η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι Εξετάσεις.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share