Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανελλήνιες 2020: Το πρόγραμμα των εξετάσεων και οι ημερομηνίες

Δείτε αναλυτικά

30 Απριλίου 2020 18:36
Πανελλήνιες 2020: Το πρόγραμμα των εξετάσεων και οι ημερομηνίες

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι με υπουργικές αποφάσεις ορίστηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων (με το Νέο και με το Παλαιό σύστημα) και των Επαγγελματικών Λυκείων 2020. Δείτε το παρακάτω:

Να σημειώσουμε ότι η επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου θα γίνει στις 11 Μάη, και εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά λύκεια με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

«Βόμβα» από την Σοφία Ζαχαράκη για τα σχολεία: Έτσι θα ανοίξουν - Μέχρι πότε θα έχουν τελειώσει οι Πανελλαδικές (Video)

Για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, της ύλης, των πανελλαδικών εξετάσεων και των άλλων θεμάτων που αφορούν στην Παιδεία μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Ενώ, δεν θα μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων και θα παραμείνει όπως και την προηγούμενη χρονιά λόγω κορωνοϊού στα Πανεπιστήμια.

Η κα Ζαχαράκη εξήγγειλε την ανακοίνωση ειδικών διατάξεων για ειδικές κατηγορίες μαθητών (όσοι ανήκουν ή συγκατοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες). Επίσης, για το απευκταίο ενδεχόμενο που υποψήφιος των Πανελλαδικών νοσήσει, η υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα μπορέσει να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Η κα Ζαχαράκη επανέλαβε τη διαβεβαίωση της ηγεσίας του υπ. Παιδείας πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν προτεραιότητα για το υπ. Παιδείας. Το δεδομένο, σύμφωνα με την υφυπουργό, είναι ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές της γ' λυκείου. Η υφυπουργός τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία επιστροφής στα θρανία των μαθητών της Γ’ λυκείου ή της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, είναι πολύ σημαντικό ότι οι μαθητές γνωρίζουν την ύλη στην οποία θα εξεταστούν, καθώς και περίπου το διάστημα το οποίο θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές. «Είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά μας γνωρίζουν την ύλη τους.

Ξέρουν επίσης ότι η πρόθεση είναι να ξεκινήσουν μέσα Ιουνίου και ιδανικά να έχουν τελειώσει 15 Ιουλίου. Ξέρουν περίπου το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η ύλη θα είναι μειωμένη φέτος.

Σχετικά με την επιστροφή των μαθητών των μικρότερων τάξεων, η υφυπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους μαθητές που εντάσσονται σε ευάλωτο περιβάλλον (π.χ αναλαμβάνουν τη φροντίδα τους οι ηλικιωμένοι), ενώ στις επόμενες ημέρες θα κριθεί αν η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες θα έχει προαιρετικό ή υποχρεωτικό χαρακτήρα. Η διδακτέα ύλη των μαθητών των μικρότερων τάξεων θα επανεξεταστεί, με βάση και τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτική Πολιτικής, και τμήμα της φετινής ύλης αναμένεται να μετακυλιθεί για την επόμενη σχολική χρονιά, ώστε να μην υπάρξουν σημαντικά μαθησιακά κενά.

Τέλος, διευκρίνισε πως το υπουργείο Παιδείας έχει προνοήσει για την επάρκεια αντισηπτικών και την λήψη των απαραίτητων μέτρων υγιεινής για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ενώ οδηγίες αναμένεται να δοθούν με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share