Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, για Πανελλήνιες και προαγωγικές εξετάσεις: «Καλύτερα να μην...»

Όλα όσα είπε

10 Απριλίου 2020 15:01
«Βόμβα» από την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, για Πανελλήνιες και προαγωγικές εξετάσεις: «Καλύτερα να μην...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για το πότε και το αν θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη σε ραδιοφωνικό σταθμό και αποκάλυψε ότι εξετάζεται σοβαρά από το υπουργείο Παιδείας το σενάριο να μην πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις. Ενώ πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστεί το «λουκέτο» στα σχολεία και θα μείνουν κλειστά και μετά το Πάσχα

«Στόχος μας είναι να κερδηθούν οι μαθησιακοί στόχοι. Τα παιδιά πρέπει να πάρουν τα περισσότερα από τον δάσκαλο στη φυσική τάξη. Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να καλύψουν τα κενά» είπε συγκεκριμένα η κ. Ζαχαράκη.

Όσον αφορά στο πώς θα βαθμολογηθούν οι μαθητές, η υφυπουργός, μιλώντας στο Θέμα 104,6, παρέπεμψε στους υπευθύνους των τάξεων λέγοντας ότι «αυτοί γνωρίζουν τα παιδιά». Ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Δημοτικό) σημείωσε ότι «πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε γλώσσα και μαθηματικά για να πάνε στην επόμενη χρονιά».

Η ίδια τόνισε επίσης ότι «δεν υπάρχει ένδειξη ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όλα όμως εξαρτώνται από το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ερωτηθείσα, τέλος, για το χρόνο διεξαγωγής των πανελλαδικών η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι θα διεξαχθούν «με τον τρόπο που ξέρουμε με τις οδηγίες περί συγχρωτισμού που θα μας δώσουν. Θέλουμε την ημερομηνία πιο κοντά στην προγραμματισμένη ημερομηνία, ιδανικά να έχουν τελειώσει 15 Ιουλίου με απευκταίο σενάριο να πάμε Σεπτέμβριο».

Έτσι θα γίνουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις - Αναλυτικά ο τρόπος διεξαγωγής τους

Μετά το «ψαλίδι» στην ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις , το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για την διεξαγωγή τους.

Όπως είπε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως οι Πανελλήνιες θα γίνουν κανονικά αλλά πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», έρχονται αλλαγές στις Πανελλήνιες και στον τρόπο διεξαγωγή τους. Συγκεκριμένα, θα εξετάζεται μόνο ένα μάθημα από μία μόνο κατεύθυνση την ημέρα προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός ενώ υπάρχει πρόβλεψη για 5 έως 8 μαθητές ανά αίθουσα.

Σήμερα Παρασκευή, συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή για το θέμα της αναστολής λειτουργίας των σχολείων. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι «προφανώς θα υπάρξει παράταση» και πως το υπουργείο θα πρέπει να λάβει μέτρα για μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους και την μείωση της διάρκειας της διδακτέας ώρας, «ώστε να γίνουν πιο εντατικά τα μαθήματα».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share