Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Σπουδαία κίνηση του Δήμου Γλυφάδας: Δίνει 200 tablet σε μαθητές που δε συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση

Σημαντική πρωτοβουλία

8 Απριλίου 2020 09:52
Σπουδαία κίνηση του Δήμου Γλυφάδας: Δίνει 200 tablet σε μαθητές που δε συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Δήμος Γλυφάδας, ο οποίος χθες (7/4) παρέλαβε με απολύτως αξιόπιστη και στοχευμένη διαδικασία 200 tablet, τα οποία θα δοθούν στους μαθητές που τα χρειάζονται για να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση.

«Ξεκινάμε από σήμερα κιόλας τη διανομή των tablet στους μαθητές της πόλης μας. Κανένα παιδί δεν θα μείνει μόνο του, κανένα παράθυρο γνώσης δεν θα μείνει κλειστό», δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, και ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά την εταιρεία Πληροφορικής ACTIVE και τον Πρόεδρό της Γιάννη Στασινόπουλο για τη δωρεά των τελευταίας τεχνολογίας tablet, μάρκας Lenovo. Δείτε και τα τελευταία σενάρια, που ισχύουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι ανάγκες εντοπίζονται με διαδικασία που δεν επιδέχεται της παραμικρής αμφισβήτησης ως προς την αξιοπιστία της. Τα tablet θα φθάσουν στα χέρια των μαθητών που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, ώστε να μην είναι αποκομμένοι από τη μαθησιακή διαδικασία.

Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων της πόλης -οι οποίοι έχουν ήδη διαπιστώσει ποια παιδιά δεν μπόρεσαν την περασμένη εβδομάδα να συμμετάσχουν στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης- καθώς και με την κοινωνική υπηρεσία, έχει εντοπίσει τις ανάγκες και μεριμνά ώστε να εξελιχθεί απρόσκοπτα η διανομή.

Κορωνοϊός: Τι ισχύει με τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων

Μείωση αναμένεται στα δίδακτρα ιδιωτικών επιχειρήσεων παιδείας, όπως τα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια μιας και παραμένουν κλειστά από τις 11 Μαρτίου έπειτα από αίτηση της κυρίας Κεραμέως. Ωστόσο, συζήτηση έγινε νωρίτερα σχετικά με το πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία, δείτε εδώ την πιο πιθανή ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στα ιδιωτικά σχολεία, δεν θα πληρωθούν, αλλά θα αφαιρεθούν από τα δίδακτρα της χρονιάς τα εξής:

  • Τα μεταφορικά έξοδα των μαθητών, που σε άλλα σχολεία ήταν μέρος του συνολικού "πακέτου" το οποίο πληρώνουν ετησίως οι οικογένειες των μαθητών τους ή χρεώνονται χωριστά σε προσυμφωνημένο ποσό.
  • Οι απογευματινές δραστηριότητες των μαθητών στις περιπτώσεις που αυτές δεν έγιναν ηλεκτρονικά. Πολλά σχολεία βέβαια ήδη προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά οπότε στις περιπτώσεις που οι συμφωνημένες υπηρεσίες προσφέρονται κανονικά, δεν θα υπάρξει μείωση διδάκτρων.
  • Σε όσα σχολεία έχουν "παγώσει" και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του πρωινού προγράμματός τους ή έχουν περιοριστεί θα υπάρξει σαφής μείωση διδάκτρων για όλο το διάστημα που παρέμειναν κλειστά. Η μείωση των διδάκτρων δεν θα είναι οριζόντια, αλλά οριζόντια θα είναι η ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία θα θέσει κάτω από τη θεσμική της «ομπρέλα» όλες τις επιχειρήσεις στον χώρο της Παιδείας.

Τα φροντιστήρια

Τα φροντιστήρια τα οποία έχουν δηλώσει αναστολή εργασίας και έχουν οδηγήσει τους εργαζομένους τους στη λήψη του σχετικού επιδόματος από το κράτος, θα είναι υποχρεωμένα να προχωρήσουν στη μείωση των διδάκτρων τους για το διάστημα που ήταν κλειστά.

«Βόμβες» Κεραμέως για σχολεία και Πανελλαδικές εξετάσεις: «Ας είμαστε προετοιμασμένοι να μην...» (Video)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μετά το Πάσχα άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οι συστάσεις των ειδικών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα. Ενώ, στα εναλλακτικά 3 σχέδια που εξετάζονται για τα σχολεία και τις Πανελλαδικές εξετάσεις, είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share