Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Τι ισχύει με τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων

Τι δήλωσε η Υπουργός Παιδείας

7 Απριλίου 2020 15:05
Κορωνοϊός: Τι ισχύει με τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μείωση αναμένεται στα δίδακτρα ιδιωτικών επιχειρήσεων παιδείας, όπως τα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια μιας και παραμένουν κλειστά από τις 11 Μαρτίου έπειτα από αίτηση της κυρίας Κεραμέως. Ωστόσο, συζήτηση έγινε νωρίτερα σχετικά με το πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία, δείτε εδώ την πιο πιθανή ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στα ιδιωτικά σχολεία, δεν θα πληρωθούν, αλλά θα αφαιρεθούν από τα δίδακτρα της χρονιάς τα εξής:

  • Τα μεταφορικά έξοδα των μαθητών, που σε άλλα σχολεία ήταν μέρος του συνολικού "πακέτου" το οποίο πληρώνουν ετησίως οι οικογένειες των μαθητών τους ή χρεώνονται χωριστά σε προσυμφωνημένο ποσό.
  • Οι απογευματινές δραστηριότητες των μαθητών στις περιπτώσεις που αυτές δεν έγιναν ηλεκτρονικά. Πολλά σχολεία βέβαια ήδη προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά οπότε στις περιπτώσεις που οι συμφωνημένες υπηρεσίες προσφέρονται κανονικά, δεν θα υπάρξει μείωση διδάκτρων.
  • Σε όσα σχολεία έχουν "παγώσει" και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του πρωινού προγράμματός τους ή έχουν περιοριστεί θα υπάρξει σαφής μείωση διδάκτρων για όλο το διάστημα που παρέμειναν κλειστά. Η μείωση των διδάκτρων δεν θα είναι οριζόντια, αλλά οριζόντια θα είναι η ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία θα θέσει κάτω από τη θεσμική της «ομπρέλα» όλες τις επιχειρήσεις στον χώρο της Παιδείας.

Τα φροντιστήρια

Τα φροντιστήρια τα οποία έχουν δηλώσει αναστολή εργασίας και έχουν οδηγήσει τους εργαζομένους τους στη λήψη του σχετικού επιδόματος από το κράτος, θα είναι υποχρεωμένα να προχωρήσουν στη μείωση των διδάκτρων τους για το διάστημα που ήταν κλειστά.

«Βόμβες» Κεραμέως για σχολεία και Πανελλαδικές εξετάσεις: «Ας είμαστε προετοιμασμένοι να μην...» (Video)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μετά το Πάσχα άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οι συστάσεις των ειδικών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα. Ενώ, στα εναλλακτικά 3 σχέδια που εξετάζονται για τα σχολεία και τις Πανελλαδικές εξετάσεις, είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share