Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σενάρια ακύρωσης Πανελλαδικών εξετάσεων; Η απάντηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως

Τι αποκάλυψε

6 Απριλίου 2020 14:18
Σενάρια ακύρωσης Πανελλαδικών εξετάσεων; Η απάντηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα σενάρια ακύρωσης των Πανελλαδικών εξετάσεων αναφέρθηκε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα ακύρωσης και στόχος είναι να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στη καθιερωμένη τους ημερομηνία. Ενώ, στα εναλλακτικά 3 σχέδια που εξετάζονται για τα σχολεία και τις Πανελλαδικές εξετάσεις, είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Σε δήλωσή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας εξήγησε τον λόγο που το υπουργείο δεν προχωρά στην ακύρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπως συμβαίνει με αντίστοιχες εξετάσεις σε άλλες χώρες. Όπως τόνισε βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Σωτήρη Τσιόδρα για την καθημερινή εξέταση των δεδομένων και για το πότε θα μπορεί να γίνει συγχρωτισμός και εξήγησε ότι οι Πανελλαδικές δεν ακυρώνονται «γιατί τα προγνωστικά είναι καλά».

«Ευτυχώς δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση με άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα τη Γαλλία, που ακύρωσε τις εξετάσεις της. Τα μέτρα έχουν αποδώσει και δεν ζούμε μια εθνική τραγωδία όπως σε άλλες χώρες. Ο κ. Τσιόδρας και οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι, εφόσον τηρήσουμε όλες τις οδηγίες. Είναι λάθος να συγκρινόμαστε με άλλες χώρες. Επιδίωξη μας είναι να γίνουν οι Πανελλαδικές όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες. Προφανώς με μείωση ύλης, ενδεχομένως με μια παράταση του σχολικού έτους. Να μην πάμε στον Σεπτέμβριο γιατί θα επέλθει μεγάλη αναστάτωση», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Παράλληλα, η Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι το 99% των μαθητών φαίνεται να έχουν πρόσβαση σε σταθερό δίκτυο internet, η κυβέρνηση κατάφερε να μην υπάρχει χρέωση δεδομένων από τα κινητά δίκτυα σε όσους χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας.

«Βόμβες» Κεραμέως για σχολεία και Πανελλαδικές εξετάσεις: «Ας είμαστε προετοιμασμένοι να μην...» (Video)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μετά το Πάσχα άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οι συστάσεις των ειδικών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα. Ενώ, στα εναλλακτικά 3 σχέδια που εξετάζονται για τα σχολεία και τις Πανελλαδικές εξετάσεις, είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share