Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» στα σχολεία: Τι θα ισχύσει με τις απουσίες των μαθητών λόγω του κορωναϊού; (photo)

Μεγάλη προσοχή!

5 Μαρτίου 2020 14:31
«Βόμβα» στα σχολεία: Τι θα ισχύσει με τις απουσίες των μαθητών λόγω του κορωναϊού; (photo)

Με εγκύκλιο το υπουργείο ενημερώνει τα σχολεία για τον τρόπο αντιμετώπισης των απουσιών μαθητών λόγω κορωναϊού.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως για «τους/τις μαθητές/τριες που επέστρεψαν από πληττόμενες περιοχές με SARS-CoV-2, όπως αυτές αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, όπως επικαιροποιείται κάθε φορά, με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες δεκατεσσάρων (14) ημερών, από την ημερομηνία επιστροφής τους, εφόσον προσκομίσουν στη σχολική μονάδα άμεσα τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα». Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε εδώ, απαραίτητες συμβουλές για προστασία από τον κορωναϊό μέσα στο αεροπλάνο!

Την ίδια στιγμή αυξάνονται τα κλειστά σχολεία για τις επόμενες μέρες καθώς, στα 28 σχολεία που θα είναι κλειστά τις επόμενες μέρες, προστέθηκαν και όλα τα σχολεία στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου λόγω του 9ου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωναϊού.

10ο κρούσμα κορωναϊού στην Ελλάδα - Αυτά είναι τα προφίλ των ασθενών (Video)

Άλλο ένα κρούσμα κορωναϊού επιβεβαιώθηκε στη χώρα μας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 10. Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Ενώ, μια γυναίκα σηκώθηκε και έφυγε από το νοσοκομείο ενώ ήταν σε καραντίνα για κορωναϊό!

Το προφίλ των κρουσμάτων

Το πρώτο κρούσμα κορωναϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια 38χρονη Ελληνίδα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία. Το δεύτερο κρούσμα ήταν ο γιος της 38χρονης. Και οι δύο νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ.

Το τρίτο κρούσμα κορωναϊού ήταν στην Αθήνα. Πρόκειται για μια 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι, η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Η 40χρονη, υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς, έχει παιδιά που είναι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών.

Το τέταρτο κρούσμα είναι μια 36χρονη που επίσης είχε ταξιδέψει σε περιοχή της Ιταλίας. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο «Αττικόν».

Πέμπτο κρούσμα του SARS-CoV-2 είναι μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι φίλη της 38χρονης. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και η γυναίκα παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Το έκτο κρούσμα είναι ένας άνδρας από την Αθήνα που ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το έβδομο κρούσμα αφορά - επίσης - άνδρα από την Αθήνα, ο οποίος φέρεται να κόλλησε τον κορωναϊό από την 40χρονη υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Το όγδοο κρούσμα είναι ένας άνδρας από τη Θεσσαλονίκη, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος, ενώ το ένατο κρούσμα είναι ένας άνδρας, ο οποίος είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share