Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Υπουργείο Παιδείας: Φοιτητές πολιόρκησαν το κτίριο!

Αντιδρούν στην αξιολόγηση των πανεπιστημίων!

16 Ιανουαρίου 2020 20:59
Υπουργείο Παιδείας: Φοιτητές πολιόρκησαν το κτίριο!

Φασαρία δημιουργήθηκε το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας, όταν φοιτητές προσπάθησαν να εισβάλλουν διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο.

Δεκάδες φοιτητές, στην προσπάθειά τους να εισβάλλουν στο εσωτερικό του Υπουργείου και να φτάσουν μέχρι την Υπουργό, άρχισαν να σκαρφαλώνουν και να σπρώχνουν τη σιδερένια πόρτα του Υπουργείου, αψηφώντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

Οι φοιτητές ζητούν να μην κατατεθεί νομοσχέδιο που προβλέπει αξιολόγηση, διαγραφές αιωνίων φοιτητών αλλά και διατάξεις που, όπως υποστηρίζουν, εξισώσουν τα πτυχία τους με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων.

Η διαμαρτυρία έληξε μετά από λίγη ώρα, με τους φοιτητές να δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την ίδια ώρα που φοιτητές διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο, κάποιοι άλλοι κάνουν μάθημα στα πανεπιστήμια με μπουφάν και σκουφιά. Πάγος οι αίθουσες στη Νομική.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία κατά τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών;

Αναστάτωση επικρατεί στο χώρο της Παιδείας σχετικά με τις ανακοινώσεις που αφορούν τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών.»

Ακολούθησε η τοποθέτηση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία σε ραδιοφωνική της συνέντευξη υποστήριξε ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών δεν θα είναι αργία, αλλά και δεν… θα πραγματοποιούνται μαθήματα.

Εν τέλει, χθες, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισημοποίησε τα όσα αναφέρονταν στην αρχική διάταξη τονίζοντας ότι τα σχολεία θα είναι ανοικτά στις 30 Ιανουαρίου, και ότι με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, διευκρινίζοντας ότι το παραπάνω ισχύει για τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ανεξάρτητα από το αν είναι δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία.

«Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω» καταλήγει η ανακοίνωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share