Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία κατά τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών;

Τι θα ισχύει πλέον;

14 Ιανουαρίου 2020 09:00
Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία κατά τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών;

Αναστάτωση επικρατεί στο χώρο της Παιδείας σχετικά με τις ανακοινώσεις που αφορούν τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών.»

Ακολούθησε η τοποθέτηση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία σε ραδιοφωνική της συνέντευξη υποστήριξε ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών δεν θα είναι αργία, αλλά και δεν… θα πραγματοποιούνται μαθήματα.

Εν τέλει, χθες, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισημοποίησε τα όσα αναφέρονταν στην αρχική διάταξη τονίζοντας ότι τα σχολεία θα είναι ανοικτά στις 30 Ιανουαρίου, και ότι με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, διευκρινίζοντας ότι το παραπάνω ισχύει για τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ανεξάρτητα από το αν είναι δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία.

«Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω» καταλήγει η ανακοίνωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Με μπουφάν και σκουφιά τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια! "Πάγος" οι αίθουσες!

Παγωμένες φαίνεται να είναι οι αίθουσες στα Πανεπιστήμια και συγκεκριμένα στην Νομική Αθηνών. Με μπουφάν και σκουφιά κάνουν μάθημα οι φοιτητές.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής της Νομικής Αθηνών, Πάνος Λαζαράτος, μίλησε στην εκπομπή του Open, "Ώρα Ελλάδος 7:00" για το πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Ο καθηγητής, ανέφερε το πρόβλημα ψύχους που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στην Νομική Αθηνών. Ο ίδιος ανέφερε ότι το πανεπιστήμιο από την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε να θερμαίνεται ύστερα από δική του παρέμβαση.

Μάλιστα ο ίδιος ανάρτησε και μια σχετική φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όπου φαίνονται οι φοιτητές να βρίσκονται στην αίθουσα φορώντας γάντια, μπουφάν και σκουφιά.

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share