Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Mετεγγραφές φοιτητών 2019-2020: Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι! (Video)

Όλες οι πληροφορίες!

15 Οκτωβρίου 2019 12:09
Mετεγγραφές φοιτητών 2019-2020: Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι! (Video)

Από αύριο Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και μέχρι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα είναι ανοικτό το ηλεκτρονικό σύστημα για όσους φοιτητές ενδιαφέρονται να πάρουν μετεγγραφή. Eνοίκια «φωτιά» για τους φοιτητές: 300-400 ευρώ για διαμερίσματα «τρύπες»! (Video)

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο εν λόγω διάστημα θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της χώρας, για τις εξής περιπτώσεις:

  • Μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους
  • Αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές
  • Φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr/ ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, www.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, κατά το διάστημα υποβολής των αιτήσεων.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους έχει χορηγηθεί από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, τα αποτελέσματα των μετεγγραφών θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική εγκύκλιο, που είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Τα κριτήρια

Η νομοθεσία για τις μετεγγραφές προβλέπει την εξής μοριοδότηση:

  • Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου, εφόσον διαθέτει ίδιο εισόδημα και των μελών της οικογένειάς του δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των 3.000 ευρώ. (5μόρια)
  • Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου, εφόσον διαθέτει ίδιο εισόδημα και των μελών της οικογένειάς του δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των 6.000 ευρώ. (4μόρια)
  • Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου, εφόσον διαθέτει ίδιο εισόδημα και των μελών της οικογένειάς του δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των 9.000 ευρώ. (3μόρια)
  • Κατά κεφαλήν εισόδημα μεγαλύτερο των 9.000 ευρώ δεν μοριοδοτείται.
  • Ο δικαιούχος είναι ορφανός και από τους δύο γονείς. (3μόρια)
  • Ο δικαιούχος είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας. (2μόρια)
  • Ο δικαιούχος είναι μέλος τρίτεκνης οικογένειας. (1μόριο)
  • Ο δικαιούχος είναι ορφανός από τον έναν γονέα. (1μόριο)
  • Ο δικαιούχος να είναι μη αναγνωρισμένο τέκνο άγαμης μητέρας. (1μόριο)
  • Ο δικαιούχος έχει αδελφό ή αδελφή φοιτητή/φοιτήτρια του προπτυχιακού κύκλου σπουδών. (1μόριο)

Φοιτητικό επίδομα: Αυτοί το δικαιούνται! Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και ποιοι το δικαιούνται!

Δείτε επίσης: Νέο επίδομα ανάσα: Έτσι θα πάρετε 380 ευρώ!

Το επίδομα αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και θα αγγίζει τα 380 ευρώ.

Το ΙΚΥ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνονται οι διοικητικές διαδικασίες προκειμένου να δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση.

Αμεσα, θα ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες» – Γ’ κύκλος (ακαδ. έτος 2018/19).

Οι υποψήφιοι οφείλουν, στην προθεσμία που αναμένεται να προκηρύξει το ΙΚΥ να υποβάλλουν αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι δικαιούχοι

Για να υποβάλλει αίτηση ο φοιτητής πρέπει:

-Να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
-Να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ,
-Να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ.
-Η υπηκοότητα να συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Διαδικασία υποβολής για το επίδομα

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του taxisnet.

Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία:

-Τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή,
-Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του ιδίου, του/της συζύγου και του φοιτητή εάν δικαιούχος είναι ο γονέας ή μόνο το Α.Φ.Μ. του ιδίου στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής (σύμφωνα με το άρθρο 2 ΚΥΑ),
-Τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου,
-Τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για την δωρεάν σίτιση; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τους φοιτητές;

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για την δωρεάν σίτιση; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τους φοιτητές; Μεταξύ άλλων, σήμερα έγιναν γνωστά προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των πανεπιστημίων όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την δωρεάν σίτιση ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Το φετινό τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μετά τις ενσωματώσεις τμημάτων και την «πανεπιστημιοποίηση» σχολών των ΤΕΙ, είναι εντελώς διαφορετικό από το περσινό. Ξεκινούν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα και τα 380 ευρώ!

Ο φοιτητής που επιθυμεί να σιτίζεται δωρεάν και εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παρούσα απόφαση, υποβάλλει εντός των οριζόμενων προθεσμιών από την Λέσχη ή το Ίδρυμα, εάν σε αυτό δεν λειτουργεί Λέσχη, αίτηση για τη δωρεάν σίτισή του.

Δικαιούχοι δωρεάν σίτισης

α. Οι ενεργοί φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) «δηλαδή Πανεπιστημίων και πρώην ΤΕΙ» της ημεδαπής, του πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 4009/2011 (Α 195), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου αντίστοιχα.

β. (i) Οι εγγεγραμμένοι ως φιλοξενούμενοι φοιτητές σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής, οι οποίοι προέρχονται από άλλα Α.Ε.Ι. της ημεδαπής στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ή ερευνητικών προγραμμάτων συνεργασίας, όπως ορίζονται στο άρθρο 36 παράγραφος 2 (α) και (β) του ν. 4009/2011 (Α 195).

(ii) Οι εγγεγραμμένοι ως φιλοξενούμενοι φοιτητές σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής, οι οποίοι προέρχονται από ομοταγή Ιδρύματα της αλλοδαπής στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ή ερευνητικών προγραμμάτων συνεργασίας, όπως ορίζονται στο άρθρο 36 παράγραφος 2 (α) και (β) του ν. 4009/2011 (Α 195).

γ. Οι φοιτητές που μετακινούνται προσωρινά από ένα Α.Ε.Ι. σε άλλο της ημεδαπής, σύμφωνα με τον Οργανισμό του Ιδρύματος προέλευσης, όπως ορίζονται στο άρθρο 36 παράγραφος 2 (ε) του ν. 4009/2011 (Α 195).

δ. Οι αλλοδαποί υπότροφοι του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που πραγματοποιούν προπτυχιακές σπουδές σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της επόμενης παραγράφου, εξαιρουμένων των περιπτώσεων (β)(ii) και (δ).

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share