Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τέλος οι σημαιοφόροι με κλήρωση στο Δημοτικό!

Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή!

11 Οκτωβρίου 2019 22:58
Τέλος οι σημαιοφόροι με κλήρωση στο Δημοτικό!

Καταργείται η επιλογή του σημαιοφόρου με κλήρωση, με νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή, γεγονός που σημαίνει ότι οι σημαιοφόροι στο Δημοτικό θα επιλέγονται με βάση τις επιδόσεις των μαθητών στην Ε’ Δημοτικού.

Σημαιοφόροι θα ορίζονται, μάλιστα, δύο μαθητές της ΣΤ ́ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1ης Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Από τις 16 έως τις 27 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές!

Αναλυτικά τι ισχύει για τους σημαιοφόρους στα Δημοτικά περιλαμβάνει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας:

α) Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ ́ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Επιλέγονται αυτοί που κατά το προηγούμενο σχολικό έτος έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίας, υπολογιζομένου και του κλασματικού του μέρους. Το κλασματικό μέρος αναφέρεται στον ετήσιο γενικό μέσο όρο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στο κλασματικό μέρος, διενεργείται κλήρωση.

β) Παραστάτες ορίζονται δέκα μαθητές της ΣΤ ́ τάξης, πέντε για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή γίνεται με την ίδια διαδικασία που επιλέγονται οι σημαιοφόροι.

γ) Με τον τρόπο που περιγράφεται στην περίπτ. α ́, επιλέγονται δύο μαθητές της ΣΤ ́ τάξης που δεν επιλέχθηκαν ούτε σημαιοφόροι ούτε παραστάτες, στους οποίους ανατίθεται η κατάθεση στεφάνου, ο ένας για το διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.

δ) Οι σημαιοφόροι, οι παραστάτες και οι υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου επιλέγονται ανά τμήμα για τα ως άνω χρονικά διαστήματα αντίστοιχα.

Η κατά τις προηγούμενες παραγράφους επιλογή ή κλήρωση, εφόσον συντρέχει τέτοια περίπτωση, πραγματοποιείται από το διευθυντή της σχολικής μονάδας ή το νόμιμο αναπληρωτή του παρουσία του συλλόγου διδασκόντων και των ενδιαφερομένων μαθητών και συντάσσεται σχετικό πρακτικό.

Απίστευτο: Μαθητές θα πετάξουν με ελικοφόρα της Πολεμικής Αεροπορορίας!

Πτήσεις με ελικοφόρα της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιήσουν μαθητές και μαθήτριες της Γ' Λυκείου το διήμερο 9-10 Νοεμβρίου στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας στο πλαίσιο των εορτασμών για του προστάτες αρχαγγέλους Γαβριήλ και Μιχαήλ.

Διαβάστε και αυτό: Πρώτη πτήση ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία!

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Πολεμικής Αεροπορίας έως τα μεσάνυχτα της 23 Οκτωβρίου 2019 και η επιλογή θα πραγματοποιηθεί μετά από κλήρωση την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.

Οι μαθητές ή οι μαθήτριες που θα επιλεγούν θα πρέπει:

- Να προσκομίσουν Υπεύθυνη Δήλωση – Συγκατάθεσης του Γονέα (για ανηλίκους)

- Να περάσουν με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ)

- Να περάσουν με επιτυχία την εκπαίδευση σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ).

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, εκπαίδευση στη Σχολή Ικάρων-πτήσεις.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποίηση πτήσεων.

Σημειώνεται ότι οιπρογραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία πραγματοποίησης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή/και διαθεσιμότητας πτητικών μέσων.

Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε, επίσης, ότι σε μαθητές και μαθήτριες που τυχόν επιλεγούν και είναι από πόλεις εκτός Αττικής προσφέρεται, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ επιπλέον υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεων τους, στον νομό Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share