Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χωρίς θέρμανση θα μείνουν τα σχολεία φέτος! Οι διευθυντές προειδοποιούν!

Κάνουν έκκληση στο Υπουργείο!

9 Οκτωβρίου 2019 10:22
Χωρίς θέρμανση θα μείνουν τα σχολεία φέτος! Οι διευθυντές προειδοποιούν!

Οι διευθυντές των σχολείων προειδοποιούν ότι τα παιδιά θα μείνουν χωρίς θέρμανση φέτος για αυτό κάνουν έκκληση προς τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών κάνουν οι διευθυντές των σχολείων ,να λάβουν μέτρα για να μην ξεπαγιάσουν οι μαθητές μέσα στις σχολικές τάξεις. Να σας θυμίσουμε: Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έστειλε επιστολή στα δύο υπουργεία, στην οποία τονίζουν, οτι πρέπει να βρεθεί μια λύση με αφορμή την ανάγκη προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης από τις σχολικές μονάδες, από την ερχόμενη εβδομάδα, σε τιμή, που αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,05 ευρώ ανά λίτρο.

Οι διευθυντές φοβούνται οτι δεν θα μπορέσουν ν΄αγοράσουν πετρέλαιο λόγω της υψηλής τιμής αλλά και των οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες εδώ και χρόνια.

Οι διευθυντές αναφέρουν οτι δεν θα μπορούν να πάρουν πετρέλαιο με δεδομένη την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων, αφού η μείωση της επιχορήγησής τους από το 2010 και μετά ξεπερνά το 50%. Στο πλαίσιο αυτό καλούν τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, να προχωρήσουν στην άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία των σχολικών μονάδων:

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αλλά και του Φ.Π.Α. στο πετρέλαιο θέρμανσης που προμηθεύονται οι Σχολικές Επιτροπές.

Πλήρη κατάργηση του Φ.Π.Α. για όλες τις δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών.

Εξασφάλιση πλήρους διαφάνειας στη διαδικασία κατανομής της οικονομικής επιχορήγησης στις σχολικές μονάδες από τις Σχολικές Επιτροπές.

Σταδιακή αύξηση της οικονομικής επιχορήγησης των σχολικών μονάδων, ώστε σε βάθος τριετίας να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν πριν το 2010.

Το πρόβλημα με την αγορά του πετρελαίου είναι σοβαρό και ιδιαίτερα για τις ορεινές περιοχές .Και τα προηγούμενα χρόνια γονείς αναγκάζονται να απευθυνθούν σε εταιρείες πετρελαιοειδών , ώστε να τους χορηγήσουν δωρεά το πετρέλαιο για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων .Πάρα πολλές εταιρείες ανταποκρίνονται στο αίτημα, αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση , όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

Υπουργείο Παιδείας: Αναβαθμίζεται το ίντερνετ στα σχολεία όλης της Ελλάδας!

Ταχύτερες συνδέσεις για 1,37 εκατ. μαθητές και 142.000 εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης! Σε ενέργειες για την άμεση αναβάθμιση των συνδέσεων των σχολείων με το διαδίκτυο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) προχωρούν τα υπουργεία Παιδείας κα Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Είναι επίσημο: Εκτός απολυτηρίου το θρήσκευμα και η ιθαγένεια!

Συγκεκριμένα και ενόψει της ολοκλήρωσης των διαγωνισμών για το «Σύζευξις ΙΙ» -το οποίο θα παρέχει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στους φορείς του Δημοσίου-, αναβαθμίζονται άμεσα οι υφιστάμενες συνδέσεις ADSL που χρησιμοποιούν οι σχολικές μονάδες σε σύγχρονες ευρυζωνικές συνδέσεις τεχνολογίας VDSL, με μέριμνα του σημερινού αναδόχου και χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση για το Δημόσιο. Με την ολοκλήρωση του «Σύζευξις ΙΙ» όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας θα έχουν στη διάθεσή τους συνδέσεις FTTx.

Η διαδικασία αναβάθμισης αναμένεται να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία του σημερινού αναδόχου. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, 13.000 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με 10.000 εργαστήρια πληροφορικής, 1,37 εκατ. μαθητές και 142.000 εκπαιδευτικούς, θα έχουν σημαντικά μεγαλύτερες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο σε σχέση με σήμερα.

Δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας και του Υπουργού Επικρατείας

Αναφερόμενη στις αποφάσεις για την αναβάθμιση του ΠΣΔ η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Θεωρούμε ύψιστης σημασίας και συνιστά προτεραιότητά μας η διασφάλιση της προσβασιμότητας όλων σε ποιοτικά μαθησιακά εργαλεία, όπως οι αναβαθμισμένες ευρυζωνικές συνδέσεις των σχολείων της χώρας. Η ορθή χρήση σύγχρονων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία αφ’ ενός προάγει τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών, αφ’ ετέρου διευκολύνει τη διδασκαλία και το έργο των εκπαιδευτικών. Η μηδενική επιβάρυνση του Δημοσίου, επιπλέον, αποδεικνύει ότι πολλές μεταρρυθμίσεις δεν απαιτούν οικονομικούς πόρους αλλά κατάλληλο σχεδιασμό και πολιτική βούληση».

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε: «Η διαδικασία που επιλέξαμε για την αναβάθμιση των συνδέσεων των σχολείων μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου είναι άλλη μία σαφής απόδειξη της βούλησής μας να κινηθούμε με ταχύτητα για τη βελτίωση των παρεχόμενων υποδομών και υπηρεσιών. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι μια εξαιρετικά σημαντική υποδομή, καθώς αποτελεί την πύλη επικοινωνίας της εκπαιδευτικής κοινότητας στο διαδίκτυο. Είναι ευνόητο πως όλοι μας επιθυμούμε τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών από πλευράς τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Με την ένταξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στο “Σύζευξις ΙΙ” θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες στην εκπαιδευτική κοινότητα με παράλληλη επίτευξη οικονομίας κλίμακας, με ασφάλεια, αξιοπιστία και διαφάνεια».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share