Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Η λίστα νηπιαγωγείου που έχει προκαλέσει σάλο!

Τι συνέβη;

18 Σεπτεμβρίου 2019 10:40
Η λίστα νηπιαγωγείου που έχει προκαλέσει σάλο!

Μια λίστα υλικών για τα παιδιά του νηπιαγωγείου έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα, συγκεντρώνοντας ποικίλα σχόλια.
Δείτε επίσης: Οργή στις ΗΠΑ: Νηπιαγωγός κλώτσησε 5χρονη και είπε ψέματα στη μητέρα της!

Η λίστα, που αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook «Ολα τα Παιχνίδια για Ολα τα Παιδιά», μεταξύ άλλων καλούσε τα αγόρια να φέρουν ένα παιχνίδι που τους αρέσει, ενώ στα κορίτσια έδινε τρεις επιλογές: 1 σετ κουζινικά ή πλαστικά φρούτα ή ζωάκια. «Εμφυλος διαχωρισμός στα παιχνίδια. Σε λίστα υλικών για το νηπιαγωγείο: τα κορίτσια μπορούν να έχουν μόνον ''σετ κουζινικά, ή πλαστικά φρούτα, ή ζωάκια'' και τα αγόρια "ότι τους αρέσει"», αναφέρει το σχόλιο της ανάρτησης.

Οπως αναφέρεται σε σχόλιο, η λίστα είναι από δημόσιο νηπιαγωγείο κοντά σε χωριό της Καρδίτσας. Μπορεί κάποιοι να κατέκριναν τη λίστα, ωστόσο, υπήρχαν και εκείνοι που δικαιολόγησαν τη δασκάλα, υποστηρίζοντας ότι έκανε κατανομή των παιχνιδιών που θα μαζέψει το νηπιαγωγείο.

ΕΜΦΥΛΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Σε λίστα υλικών για το νηπιαγωγείο: τα κορίτσια μπορούν να έχουν μόνον ''σετ κουζινικά, ή πλαστικά φρούτα, ή ζωάκια'' και τα αγόρια "ότι τους αρέσει" .

Posted by Ολα τα Παιχνιδια για Ολα τα Παιδια on Tuesday, 17 September 2019

«Φυσικά, το πατριαρχικό πρότυπο το οποίο ακολουθεί η δασκάλα το περνάει στους μαθητές της γιατί έτσι πρέπει,το κορίτσι/γυναίκα να είναι δούλα να κάνει τις δουλειές του σπιτιού και να φροντίζει τα πάντα,και το αγόρι/άντρας ότι θέλει. Πφφφφ», γράφει κάποιος, ενώ ένας άλλος: «απαρχαιωμένες αντιλήψεις έχει ο/η συγγραφέας της λίστας». «Πόσο ρατσισμό διδάσκουμε? Υ.Γ. Είμαι εκπαιδευτικος», γράφει ένας άλλος.

«Πολύ απλά έτσι οργανώνει η δασκάλα την εισροή των παιχνιδιών έτσι ώστε να υπάρχει αναλογία βάσει παιδιών και σωστή κατανομή βάσει των ειδών….. Πολύ μεγάλη φαντασία έχουν κάποιοι!», εξηγεί ένας άλλος και μία άλλη χρήστης του Facebook επισημαίνει: «Θα ήθελα να πω μια διαφορετική εκδοχή. Μήπως η νηπιαγωγός χωρίζει τα παιδιά σε δυο εύκολες κατηγορίες π.χ. αγόρια κορίτσια έτσι ώστε να συγκεντρώσει αρκετά από αυτά που χρειάζονται στις γωνιές. Εμφυλος διαχωρισμός θα ήταν αν έλεγε π.χ. αγόρια αυτοκίνητα,κορίτσια κουζινικά. Ας μην γινόμαστε δικαστές χωρίς να γνωρίζουμε το σκεπτικό».

Κάποιοι, βέβαια, αναρωτιούνται για το εάν η λίστα είναι φετινή ή κάποιας άλλης χρονιάς και έγινε τώρα viral.

Ένα απίστευτα ρομαντικό «παραμύθι»! Της υποσχέθηκε στο νηπιαγωγείο πως μια μέρα θα την παντρευτεί! 20 χρόνια μετά κάνει την υπόσχεση του πράξη

H ιστορία αγάπης του Ματ και της Λώρα θα σας κάνει να ανατριχιάσετε!

Πριν από 20 χρόνια, τα δυο παιδιά πήγαν στο νηπιαγωγείο. Και γνωρίστηκαν. Κι ερωτεύτηκαν. Και πάνω στο αθώο παιδικό παιχνίδι στο σχολείο, ο Ματ της είπε «εγώ μια μέρα θα σε παντρευτώ». Τελικά το έκανε 20 χρόνια αργότερα...

Όπως περιγράφει ο ίδιος, «εγώ και η Laura γνωριστήκαμε στο νηπιαγωγείο. Θυμάμαι να είμαι μόλις 3 ετών και να λέω μπροστά σε όλη την τάξη ότι μια μέρα θα την παντρευτώ. Θυμόμαστε ότι παίζαμε κρυφτό, κυνηγούσαμε ο ένας τον άλλον στην αυλή και έπειτα παίρναμε τον μεσημεριανό υπνάκο μας. Έπειτα, πήγαμε δημοτικό και χαθήκαμε. Τα 7 επόμενα χρόνια, ο μόνος τρόπος για να δει ο ένας το πρόσωπο του άλλου, ήταν μέσω χριστουγεννιάτικων καρτών που έστελνε η μία οικογένεια στην άλλη.

«Μέσω ενός κοινού φίλου ξαναβρεθήκαμε στο Λύκειο. Μέσα σε δύο εβδομάδες γίναμε ζευγάρι. Συνεχίσαμε να βγαίνουμε σε όλο το Λύκειο, αν και πηγαίναμε σε διαφορετικά σχολεία. Σπουδάσαμε σε διαφορετικές χώρες, αλλά παραμείναμε ενωμένοι. Ώσπου αποφάσισα να κάνω πραγματικότητα την υπόσχεση που έδωσα στο νηπιαγωγείο και να την κάνω γυναίκα μου. Της έκανα πρόταση γάμου εκεί όπου όλα ξεκίνησαν. Στο νηπιαγωγείο».

Και η Λώρα σχολίασε τη γνωριμία με τον αγαπημένο της σύζυγο: «Κάναμε σχεδόν τα πάντα μαζί. Περνούσαμε υπέροχα», ενώ ο Ματ συμπλήρωσε ότι «προσπαθούσα να την εντυπωσιάσω».

Οι δυο ερωτευμένοι παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 2016. Η ιστορία τους από τότε κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καθώς μόνο τους κατάφεραν να γράψουν το παραμύθι τους!

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share