Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πότε θα ξεκινήσουν οι εγγραφές στα Πανεπιστήμια;

Σας αφορά..

9 Σεπτεμβρίου 2019 20:41
Πότε θα ξεκινήσουν οι εγγραφές στα Πανεπιστήμια;

Ξεκινούν σε λίγες ημέρες οι εγγραφές των φοιτητών στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Οι εγγραφές αναμένεται να πραγματοποιηθούν, όπως και πέρυσι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, ηλεκτρονικά, με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από τις γραμματείες των τμημάτων. Τέλος οι "αιώνιοι φοιτητές"!

Οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα κληθούν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr.

Το παραπάνω διάστημα αφορά τους επιτυχόντες σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και όχι από τα υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Εξαιρούνται, δηλαδή, όσοι με τις Βάσεις 2019 πέρασαν στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου.

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα - Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις;

Από σήμερα, Τετάρτη 24/7 θα ανοίξει ξανά η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορούν οι φοιτητές να δηλώνουν τις αιτήσεις τους για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2018 – 2019.

Να σας υπενθυμίσουμε ποιοί το δικαιούνται!

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://stegastiko.minedu.gov.gr/.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share