Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Νίκη Κεραμέως: Ο καλύτερος θα σηκώνει την σημαία! Τέλος πια η κλήρωση για σημαιοφόρο!

Η αλλαγή θα ισχύσει από την 28η Οκτωβρίου!

5 Σεπτεμβρίου 2019 14:34
Νίκη Κεραμέως: Ο καλύτερος θα σηκώνει την σημαία! Τέλος πια η κλήρωση για σημαιοφόρο!

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι ο καλύτερος θα σηκώνει την ελληνική σημαία στις παρελάσεις! Η κλήρωση που γινόταν τόσα χρόνια θα καταργηθεί! Η αλλαγή σε σχέση με το ισχύον καθεστώς θα ισχύσει από την 28η Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε, η υπουργός Παιδείας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται με βάση τις επιδόσεις τους. Σημειώνεται ότι ο τέως υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου είχε αλλάξει το σύστημα ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων μόνο στο Δημοτικό με κλήρωση. Μετεγγραφές φοιτητών 2019: Τι αλλάζει από φέτος;

«Οι αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν θα ισχύσουν από φέτος»

Υπουργός ελληνική σημαία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με όσα είπε η κυρία Κεραμέως κατά την ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Alpha σχετικά με το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας, τόνισε ότι οι αλλαγές δεν θα ισχύσουν από φέτος, ενώ προανήγγειλε και σημαντικές αλλαγές σε μαθήματα, όπως αυτό της Ιστορίας.

Καταληκτικά, όσον αφορά το ζήτημα των «αιώνιων φοιτητών» η υπουργός Παιδείας δεν διευκρίνισε εάν η αλλαγές θα συμπεριληφθούν στο προσεχές νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος οι "αιώνιοι φοιτητές"!

Συνάντηση με το νέο προεδρείο της συνόδου των πρυτάνεων είχε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, για να συζητήσει μεταξύ άλλων, τις προτάσεις του για τις αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των πανεπιστημίων. Αμφότερες οι πλευρές χαρακτήρισαν «εγκάρδιο» το κλίμα μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

το επίκεντρο βρέθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, ώστε να γίνει πράξη «το όραμα της κυβέρνησης για ανώτατα ιδρύματα αυτοδιοίκητα, ευέλικτα, αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά, σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας». Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να είναι να αλλάξουν σε πολλά επίπεδα τα πράγματα. Από τις βάσεις, τους αιώνιους φοιτητές, το δικαίωμα μετεγγραφής, στέγαση και σίτιση και ζητήματα διοικητικής λειτουργίας.

Σημειώνεται, ότι ήδη, για αυτόν τον σκοπό έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τέλος οι

Όπως ανέφερε το υπουργείο, πρόθεση είναι να προχωρήσει εντός του έτους σε ευρεία νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα - Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις;

Στη συνάντηση, παρόντες ήταν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, και ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Απόστολος Δημητρόπουλος. Το νέο προεδρείο της συνόδου των πρυτάνεων, αποτελείται από την πρύτανη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Μαρία Νικολαΐδου, τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο, και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε το προεδρείο για το περιεχόμενο της επιστολής που προτίθεται να αποστείλει προς τις πρυτανικές αρχές των Ανώτατων Ιδρυμάτων, καθώς και τους κεντρικούς άξονες επί των οποίων θα ζητηθούν από τα Ιδρύματα συγκεκριμένες προτάσεις. Η επιστολή θα σταλεί στα Ιδρύματα εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Από την πλευρά τους, οι πρυτάνεις έθεσαν στο τραπέζι και επιπλέον ζητήματα, όπως η αύξηση του τακτικού προϋπολογισμού για τα πανεπιστήμια, η ενίσχυση του προσωπικού των πανεπιστημίων όλων των κατηγοριών, η αναθεώρηση του τρόπου καθορισμού των εισακτέων και του πλαισίου διαχείρισης των μετεγγραφών, καθώς επίσης και η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τη στέγαση και σίτιση των φοιτητών.

Και οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ειλικρινή διάθεση για την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου, με κοινό στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανώτατη εκπαίδευση.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share