Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόσο κοστίζει ο σχολικός εξοπλισμός κάθε μαθητή;

Τι θα πληρώσουν φέτος οι γονείς;

21 Αυγούστου 2019 16:06
Πόσο κοστίζει ο σχολικός εξοπλισμός κάθε μαθητή;

Πλησιάζει η ώρα να ανοίξουν τα σχολεία και οι γονείς πρέπει να υπολογίσουν το κόστος του σχολικού εξοπλισμού για τα παιδιά τους! Κάθε μαθητής θέλει να ανανεώνει διάφορα πράγματα κάθε χρόνο είτε τσάντα είτε άλλα αντικείμενα που θα χρειάζεται! Πόσα λεφτά όμως θα χρειαστούν οι γονείς για τα παιδιά τους φέτος;

Ο πονοκέφαλος του εξοπλισμού ενός μαθητή δεν είναι μόνο διαδικαστικός που απαιτεί χρόνο και ψάξιμο ώστε να μην λείψει τίποτα αλλά και οικονομικός καθώς τα σχολικά καλούδια, είναι ικανά να ζορίσουν τον προϋπολογισμό μίας οικογενείας. «Ακριβό μου πτυχίο»: Πόσο κοστίζουν οι σπουδές στους Έλληνες γονείς;

Το κόστος ανά μαθητή ποικίλει και εξαρτάται κυρίως από τα πόσα λεφτά είναι διαθέσιμος να ξοδέψει ένας γονέας. Για παράδειγμα υπάρχουν σχολικές τσάντες από 10 ευρώ αλλά στην αγορά κυκλοφορούν και αυτές που ξεπερνούν τα 200 ευρώ! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα που θα μπουν σε κάθε σχολική τσάντα με τα σχέδια και τις μάρκες να καθορίζουν την τελική τιμή.

Χωρίς να προβεί σε υπερβολές, ένας γονιός θα χρειαστεί να ξοδέψει σίγουρα περίπου 100 ευρώ για να εξοπλίσει κατάλληλα το παιδί του καθώς εκτός από την τσάντα που είναι το κατ εξοχήν σχολικό προϊόν, στη λίστα με τα απαραίτητα είναι η γραφική ύλη, τα χαρτικά(τετράδια, ντοσιέ κλπ), ο εξοπλισμός γραφείου και τα σχολικά βοηθήματα. Τα τελευταία είναι και τα πιο τσουχτερά σε τιμές μετά τις σχολικές τσάντες καθώς οι τιμές τους ξεκινούν από τα 20 ευρώ και ανεβαίνουν ανάλογα με την τάξη και το είδος.

Όλα τα παραπάνω είναι για έναν μαθητή και αφορούν μόνο τα απαραίτητα για το σχολείο, χωρίς να υπολογίζεται για τους γονείς πόσα μπορεί να χρειαστεί να δώσουν για ένα σχολικό έτος που περιλαμβάνει φροντιστήρια και τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα. Το κόστος των 100 ευρώ αφορά τη μία και μοναδική επίσκεψη για τα βασικά ώστε να εμφανιστεί ένα παιδί στις 11 Σεπτεμβρίου στην πόρτα του σχολείου του. Εννοείται πως ανάλογα με το πορτοφόλι του μπαμπά και της μαμάς το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 300 ευρώ για ένα μαθητή που επιθυμεί να έχει σχολική τσάντα και αξεσουάρ από επώνυμες εταιρείες.

Υπουργείο Παιδείας: "Τέλος τα τσιγάρα από το σχολεία!" - Τι ανακοίνωσε η Κεραμέως;

Να δώσει ένα τέλος στο άσχημο φαινόμενο που επικρατεί στα σχολεία θέλει να δώσει του Υπουργείο Παιδείας και η Κεραμέως! "Τέλος τα τσιγάρα από το σχολεία!" είναι η νέα εκστρατεία του Υπουργείου Παιδείας υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων επιστημόνων.

Η επαφή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου για τον εμπλουτισμό του σχολικού προγράμματος σπουδών, με στόχο τον πληρέστερο εφοδιασμό των μαθητών με απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες. Να σας θυμίσουμε: Διαδικασίες… εξπρές για το πανεπιστημιακό άσυλο: Τι προβλέπει η νέα διάταξη

Οι δυο ειδικοί παρουσίασαν στην υπουργό Παιδείας εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία, όπως το τετράδιο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Μαθαίνω να μην καπνίζω» της πρωτοβουλίας SmokeFreeGreece, το οποίο στοχεύει να μεταδώσει με τρόπο εύληπτο στους μαθητές θετικά μηνύματα για τη ζωή, την υγεία, τον αθλητισμό και την καταπολέμηση της εξάρτησης του καπνού. Επιπλέον, ζήτησαν την αρωγή του υπουργείου Παιδείας στα προγράμματα ενημέρωσης των μαθητών και πρόληψης κατά του καπνίσματος που διενεργούν από κοινού με ένα επιτελείο διακεκριμένων επιστημόνων.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως με τον Παναγιώτη Μπεχράκη και τη Βάσω Ευαγγελοπούλου

Η κυρία Κεραμέως εξέφρασε την άποψη ότι η καταπολέμηση των εξαρτήσεων, όπως ο καπνός και τα ναρκωτικά, και η προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής, πρέπει να ενταχθούν στις νέες θεματικές που εξετάζει το Υπουργείο και οι οποίες θα ενισχύσουν το υπάρχον σχολικό πρόγραμμα σπουδών, όπως και ο εθελοντισμός, η περιβαλλοντική προστασία, η προφύλαξη από φυσικές καταστροφές και άλλες.

Κεραμέως στο CNBC: Στόχος μας η Ελλάδα να καταστεί εκπαιδευτικός κόμβος στην ΝΑ Ευρώπη
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, όπου μίλησε τόσο για τα σχολεία όσο και για την ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση δίνει μεγάλο βάρος στον τομέα της εκπαίδευσης και πως «σκοπεύει να ενισχύσει την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων της χώρας και θα επιδιώξει να καταστήσει την Ελλάδα εκπαιδευτικό κέντρο στην ΝΑ Ευρώπη».

Η κυρία Κεραμέως επισήμανε ότι στόχος είναι να προσφέρεται υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, προσελκύοντας και νέους από όλον τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, η Νίκη Κεραμέως έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο θα θεσπιστούν ξενόγλωσσα τμήματα τόσο σε ό,τι αφορά τα προπτυχιακά όσο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Ταυτόχρονα, η υπουργός Παιδείας εξήγγειλε και θερινά προγράμματα σπουδών για νέους από το εξωτερικό καθώς και ενίσχυση του τομέα της εξ αποστάσεως μάθησης (distance learning).

Οριστικό: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2019 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια;

Λίγες ημέρες ακόμα θα διαρκέσει η αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς το υπουργείο Παιδείας είναι σχεδόν έτοιμο να ανακοινώσει τις βάσεις 2019. Πανελλήνιες 2019: Αναλυτικοί πίνακες με το πώς θα κυμανθούν οι βάσεις σε 100 τμήματα ΑΕΙ!

Οι βάσεις, οι οποίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις, επιφυλάσσουν σημαντικές ανατροπές και εκπλήξεις, ανακοινώνονται «παραδοσιακά» την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βάσεις 2019 «δεν θα ανακοινωθούν την τρέχουσα εβδομάδα. Θα δοθούν στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, πιθανώς τη Δευτέρα 26 Αυγούστου. Το αργότερο θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι την Τετάρτη 28 Αυγούστου», επισήμανε η ίδια πηγή.

Τα προηγούμενα χρόνια το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ως εξής τις βάσεις εισαγωγής:

  • 2018: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018
  • 2017: Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
  • 2016: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016
  • 2015: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015
  • 2014: Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014
  • 2013: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013
 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share