Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πότε ανοίγουν τα σχολεία για το έτος 2019-20;

Πως χωρίζονται τα τρίμηνα;

1 Αυγούστου 2019 09:15
Πότε ανοίγουν τα σχολεία για το έτος 2019-20;

Η ημερομηνία που ανοίγουν τα σχολεία για την περίοδο 2019-20 έγινε γνωστή, καθώς σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, το σχολικό έτος θα αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα για τη νέα σχολική σεζόν, τα μαθήματα θα αρχίσουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ενώ το διάστημα 1-10 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, όπως και το διάστημα 15-21 Ιουνίου του 2020.

Οπως προκύπτει από το πρόγραμμα, το διδακτικό έτος χωρίζεται σε τρία τρίμηνα. Το πρώτο ξεκινά στις 11 Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο αρχίζει στις 11 Δεκέμβρη και διαρκεί ως τις 10 Μαρτίου, ενώ το τρίτο τρίμηνο ξεκινά στις 11 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου, όπως και όλη η σχολική χρονιά.

Αλλάζει η ώρα στα σχολεία: Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας!

Ανατροπές επιφυλάσσει η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σχέση με όσα είχε αποφασίσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε η αρμόδια υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, «δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργιάς των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων, και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί».

Στη συνέχεια, όπως είχε αναφέρει και τις προηγούμενες ημέρες, δήλωσε εκ νέου: «Δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι. Η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους», επισημαίνοντας: «Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να ψάχνουν νέους με ειδικές δεξιότητες και να μη βρίσκουν» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.

Όσον αφορά τα ΤΕΙ, η υπουργός είπε: «Τα παλιά ΤΕΙ ήταν ανώτατα από το 2001, αλλά αυτό δεν εφαρμοζόταν αυτό στην πράξη… Πιστεύουμε στην τεχνολογική εκπαίδευση και την τεχνολογικής εκπαίδευσης εν συνόλω, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απόπειρα χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων».

Κατηγορηματική υπήρξε απέναντι στα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα: ««Κάθε ίδρυμα μόνο του θα έπρεπε να έχει δυνατότητα να εκπονεί. Γιατί να μην προσελκύουμε φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο, αντί να διώχνουμε εμείς οι ίδιοι φοιτητές στο εξωτερικό;».

Τέλος, η κ. Κεραμέως, εκτός από το θέμα της αλλαγής ώρας στα σχολεία, ανέφερε ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4.500 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει εκ νέου για την επομένη χρόνια.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share