Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πανελλαδικές 2019: Πότε είναι οι επαναληπτικές;

Δείτε προσεκτικά!

22 Ιουλίου 2019 17:39
Πανελλαδικές 2019: Πότε είναι οι επαναληπτικές;

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε το πρόγραμμα για τις Επαναληπτικές Εξετάσεις των υποψηφίων ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2019, καθώς για τις Επαναληπτικές Εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων που αφορά τόσο τους αποφοίτους ΓΕΛ όσο και τους αποφοίτους ΕΠΑΛ.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή δημοσιοποιήθηκαν νέες εκτιμήσεις για τα ύψη των Βάσεων 2019, για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι Επαναληπτικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν να διενεργούνται στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο πίνακας με τις ημερομηνίες των Επαναληπτικών Εξετάσεων, ανά μάθημα προσανατολισμού, για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι ο εξής:

Σύμφωνα με το υπουργείο, εντός των ημερών θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των Επαναληπτικών Εξετάσεων μαθημάτων γενικής παιδείας, με προβλεπόμενη έναρξη περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ως ώρα έναρξης των επαναληπτικών εξετάσεων ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 16.00 μ.μ. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Η διάρκεια της επαναληπτικής εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι υποψήφιοι των εσπερινών λυκείων, ανεξαρτήτως της κατηγορίας με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων. Εξετάζονται στην ίδια ύλη και θέματα με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων και διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις.

Πανελλήνιες 2019: Οι Επαναληπτικές Εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα
Το υπουργείο Παιδείας καθόρισε και το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελληνίων 2019 για τα Ειδικά Μαθήματα και τα Μουσικά Μαθήματα του έτους 2019 και των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Ο πίνακας με τις ημερομηνίες των Επαναληπτικών Εξετάσεων ειδικών μαθημάτων είναι ο εξής:

Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.
για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.
Το υπουργείο Παιδείας θέτει ως προθεσμία διεξαγωγής επαναληπτικής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2019-20 ορίζουμε το διάστημα από την Τετάρτη 11-9-2019 μέχρι και την Τετάρτη 18-9-2019.

Σας αφορά: Η υπουργός παιδείας ανακοίνωσε όλες τις σημαντικές αλλαγές που έρχονται!

Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ανώτατο όριο ολοκλήρωσης των σπουδών, νέο σύστημα χρηματοδότησης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς του Δημοσίου και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η υπουργός Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση δήλωσε ότι:

Βελτιώνουμε άμεσα στρεβλώσεις του ισχύοντος συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε βάθος χρόνου επιφέρουμε ουσιαστικότερες αλλαγές έπειτα από ενδελεχή διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Καθορίζουμε ελάχιστη βάση εισαγωγής στα τριτοβάθμια ιδρύματα. Τα ιδρύματα θα μπορούν να καθορίζουν βάση εισαγωγής υψηλότερη της ελάχιστης και θα ορίζουν επίσης τον ετήσιο αριθμό των εισακτέων.

Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στοχεύει σε ακαδημαϊκά Ιδρύματα πραγματικά αυτόνομα, αυτοδιοικούμενα, αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά, εξωστρεφή, σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας.

Επιστρέφουμε τα πανεπιστήμια σε αυτούς στους οποίους πραγματικά ανήκουν, δηλαδή στους φοιτητές, στους καθηγητές και στο διοικητικό προσωπικό, καταργώντας το κακώς εννοούμενο άσυλο. Οι δημόσιες Αρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που διαπράττεται εντός πανεπιστημίου.

Καθιερώνουμε ανώτατο χρονικό όριο ολοκλήρωσης των προπτυχιακών σπουδών ν+2, πλην εξαιρέσεων.

Ώρες στην ουρά για να πάρουν μια βεβαίωση οι τελειόφοιτοι της Ιατρικής!

Απελευθερώνουμε τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Επεκτείνουμε τον θεσμό της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, σε συναφή με τις σπουδές τους αντικείμενα.

Η κρατική χρηματοδότηση προς τα ανώτατα ιδρύματα θα εξαρτάται από αντικειμενικά κριτήρια όπως το κόστος σπουδών ανά φοιτητή, η διάρκεια των προγραμμάτων σπουδών, μέγεθος και γεωγραφική διασπορά του ιδρύματος αλλά θα συνδέεται, σε κάποιο βαθμό, και με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των ιδρυμάτων.

Ο Ακαδημαϊκός Χάρτης της χώρας θα προκύπτει από την αξιολόγηση της Α.ΔΙ.Π και στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, ώστε να μην επαναληφθεί το καταστροφικό φαινόμενο ίδρυσης νέων τμημάτων και συγχωνεύσεων τμημάτων για την εξυπηρέτηση καθαρά ψηφοθηρικών σχεδιασμών και μικροπολιτικών συμφερόντων.

Αναφορικά με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση τόνισε πως «Απλουστεύουμε μια σειρά από διαδικασίες για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων, όπως για παράδειγμα η διενέργεια σχολικών εκδρομών και η συμμετοχή σε διαγωνισμούς και ολυμπιάδες. Θωρακίζουμε θεσμικά τη σχολική μονάδα, αναβαθμίζουμε το ρόλο του Διευθυντή, προωθούμε ένα νέο σύστημα επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης, αναδιοργανώνουμε τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, με γνώμονα δομές πιο κοντά στις σχολικές μονάδες, με σταδιακή κατάργηση των υφιστάμενων, υδροκέφαλων και συγκεντρωτικών δομών». Παράλληλα τόνισε ότι θα προωθηθεί «σύστημα αξιολόγησης, ξεκινώντας από τις σχολικές μονάδες και προχωρώντας στους εκπαιδευτικούς, με αποκλειστικό στόχο την επιβράβευση των εκπαιδευτικών και τη βελτίωσή τους μέσω επιμόρφωσης».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share