Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μέχρι σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών!

Σας αφορά!

17 Ιουλίου 2019 07:52
Μέχρι σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών!

Λήγει σήμερα, Τετάρτη, η προθεσμία τελικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων μετά και τη διήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση, η αυριανή προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά

Αυτό σημαίνει πως σήμερα κλειδώνει οριστικά η εφαρμογή προκειμένου να ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων. Οι υποψήφιοι θα έχουν στο εξής πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου. Αντιστοίχως, οι υποψήφιοι μπορούν να τυπώσουν την οριστικοποιημένη μορφή ή να την αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.

Υπουργείο Παιδείας: Κατάργηση ασύλου και "φρένο" στην Νομική Πατρών!

Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου. Επίσης η κυρία Κεραμέως διευκρινίζει ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική σχολή στην Πάτρα που είχε δρομολογήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές γιατί δεν χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι.Το νέο Υπουργείο Παιδείας θα εστιάζει σε σπουδές, όπως η Πληροφορική, που έχουν άμεση σχέση με δεξιότητες που οδηγούν στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τις προτεραιότητες της κυρίας Κεραμέως η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση για το μέλλον της χώρας και για έναν ακόμη λόγο: σε μία εποχή ραγδαίων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα μπορεί να αποτελέσει ατμομηχανή οικονομικής ανάπτυξης. Για τη Νέα Δημοκρατία, τονίζει, η πιο σημαντική επένδυση για τη χώρα είναι η επένδυση στην Παιδεία. Βασική αποστολή του εκπαιδευτικού συστήματος είναι να εξοπλίζει τους νέους με πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες και να δημιουργεί ευκαιρίες για εργασιακή και προσωπική ανέλιξη.

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι θα περιγράψει τις προτεραιότητές της για την Παιδεία.

Στις 12 θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ορκιστεί σήμερα στις 12! Τεχνοκράτες και έμπειροι πολιτικοί θα στελεχώσουν την κυβέρνηση! Βέβαια δεν άργησε να έρθει και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα κυβέρνηση!

Η νέα κυβέρνηση έχει μόλις 18 υπουργούς, που θα συνεδριάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Μαξίμου, 2 αναπληρωτές υπουργούς και 29 υφυπουργούς. Αυτό όμως που ξεχωρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις υπόλοιπες της Μεταπολίτευσης, είναι ότι για πρώτη φορά συμμετέχουν στην κυβέρνηση 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν καμία κυβερνητική εμπειρία. Αντίθετα φυσικά, έχουν σημαντικές «περγαμηνές» στην αγορά η στο πανεπιστήμιο και ένα εντυπωσιακό βιογραφικό.

Όπως μάλιστα σημειώνουν ορισμένοι στην ΝΔ, οι περισσότεροι από τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς η υφυπουργούς, δεν έχουν και καμία κυβερνητική φιλοδοξία. Και αυτό που τους έπεισε να ασχοληθούν με τα κοινά είναι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και η κρισιμότητα των στιγμών. Η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει την Τετάρτη, σε πλήρη σύνθεση, και θα γίνει στη Βουλή. Οι επόμενες συνεδριάσεις θα γίνονται με την συμμετοχή μόνο των υπουργών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήθελε φυσικά να στείλει και πολιτικά μηνύματα. Η παρουσία για παράδειγμα στο κυβερνητικό σχήμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στέλνει ένα μήνυμα για αυστηρή τήρηση του νόμου και της τάξης. Και μάλιστα με επικεφαλής στο υπουργείο ένα πρόσωπο που ανήκει στην κεντροαριστερά, και συνεπώς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αυταρχισμό.

Η ανάληψη τριών τουλάχιστον βασικών υπουργείων, από στελέχη που ανήκουν στην κεντροαριστερά, στέλνει επίσης ένα μήνυμα διεύρυνσης προς το κέντρο. Η παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Κυριάκου Πιερρακάκη, αλλά και της κ. Μενδώνη στην κυβέρνηση, μαζί με την ανάληψη του υπερυπουργείου Εσωτερικών από τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τοποθετεί την κυβέρνηση στο κέντρο. Και απαντάει και στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ περί «άλωσης» της ΝΔ από ακραίες δεξιές φωνές.

Ταυτόχρονα η ορκωμοσία σήμερα 21 εξωκοινοβουλευτικών υπουργών σε σύνολο 50 μελών του υπουργικού συμβουλίου, στέλνει ένα μήνυμα επιβράβευσης της αριστείας. Αλλά φυσικά το βασικό μήνυμα είναι αυτό της άμεσης επανεκκίνησης της Οικονομίας που υπηρετούν οι τοποθετήσεις του Χρήστου Σταϊκούρα στο υπουργείο Οικονομικών, του Αδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Το σχήμα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιλαμβάνει πολλούς έμπειρους πολιτικούς, που αναλαμβάνουν πολύ συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά και νέους, που πρώτη φορά αναλαμβάνουν υπουργείο. Τα βασικά στελέχη είναι φυσικά η «δυναμική φρουρά» της ΝΔ, με τους 2 αντιπροέδρους του κόμματος σε «υπουργεία κλειδιά» για την προσέλκυση επενδύσεων, τις μεταρρυθμίσεις και την επανεκκίνηση της Οικονομίας. Μαζί με τους Αδωνι Γεωργιάδη, που αναλαμβάνει το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον Κωστή Χατζηδάκη, που αναλαμβάνει το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (και μαζί και την καυτή πατάτα της ΔΕΗ) και ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που θα υλοποιήσει το σχέδιο Μητσοτάκη για μείωση των φόρων.

Όλα τα βασικά υπουργεία αναλαμβάνουν πολιτικά στελέχη που διατηρούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τον νέο Πρωθυπουργό, όπως ο Νίκος Δένδιας στο ΥΠΕΞ η ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά δεν έχουν όλα την ίδια εμπειρία. Επτά υπουργοί μπορεί να έχουν κομματική η κοινοβουλευτική εμπειρία, αλλά από διοίκηση δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά . Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Άμυνας , Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης , Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Εσωτερικών, αλλά και η Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share