Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στα κρυφά ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ ο Άνθιμος!

Προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις...

16 Ιουλίου 2019 12:16
Στα κρυφά ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ ο Άνθιμος!

Σε μία κίνηση που σήκωσε ήδη θύελλα αντιδράσεων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ανακηρύχθηκε Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η τελετή αναγόρευσής του πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επισκοπείο τής Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας αλλά και του Πρύτανη του ΑΠΘ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχετικά με την αναγόρευση του Μητροπολίτου Άνθιμου σε Επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση-προαναγγελία ούτε από το Πανεπιστήμιο ούτε από τη Μητρόπολη.

Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης Άνθιμος είχε προγραμματιστεί να ανακηρυχτεί επίτιμος Διδάκτορας τον Νοέμβριο του 2017, ωστόσο η σχετική εκδήλωση είχε αναβληθεί τότε, ενώ προκλήθηκαν και έντονες αντιδράσεις.

Αλλάζει η ώρα στα σχολεία: Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Ανατροπές επιφυλάσσει η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σχέση με όσα είχε αποφασίσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε η αρμόδια υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, «δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργιάς των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων, και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί».

Στη συνέχεια, όπως είχε αναφέρει και τις προηγούμενες ημέρες, δήλωσε εκ νέου: «Δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι. Η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους», επισημαίνοντας: «Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να ψάχνουν νέους με ειδικές δεξιότητες και να μη βρίσκουν» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.

Όσον αφορά τα ΤΕΙ, η υπουργός είπε: «Τα παλιά ΤΕΙ ήταν ανώτατα από το 2001, αλλά αυτό δεν εφαρμοζόταν αυτό στην πράξη… Πιστεύουμε στην τεχνολογική εκπαίδευση και την τεχνολογικής εκπαίδευσης εν συνόλω, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απόπειρα χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων».

Κατηγορηματική υπήρξε απέναντι στα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα: ««Κάθε ίδρυμα μόνο του θα έπρεπε να έχει δυνατότητα να εκπονεί. Γιατί να μην προσελκύουμε φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο, αντί να διώχνουμε εμείς οι ίδιοι φοιτητές στο εξωτερικό;».

Τέλος, η κ. Κεραμέως, εκτός από το θέμα της αλλαγής ώρας στα σχολεία, ανέφερε ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4.500 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει εκ νέου για την επομένη χρόνια.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share