Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αλλάζουν οι μετεγγραφές φοιτητών! Ποιά είναι τα δεδομένα από φέτος;

Σας αφορά!

2 Ιουλίου 2019 15:54
Αλλάζουν οι μετεγγραφές φοιτητών! Ποιά είναι τα δεδομένα από φέτος;

Αλλάζουν τα δεδομένα στις μετεγγραφές φοιτητών, καθώς σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα ΦΕΚ με τις αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το νεο ΦΕΚ κάνοντας κλικ εδώ.

Έσκασε τώρα: Νέο επίδομα ανάσα από 200 έως 380 ευρώ τον μήνα!

Επίδομα: Από 200 έως 380 ευρώ το μήνα θα λάβουν φοιτητές που θα τύχουν των υποτροφιών ΕΚΟ του ΙΚΥ, με εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια. Χτες Πέμπτη 27/6 εκδόθηκε η απόφαση η οποία καθορίζει τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι! Αναδρομικά: 8.303 απόστρατοι θα δουν επιπλέον λεφτά στις συντάξεις τους!

Το ΙΚΥ θα προκηρύξει προπτυχιακές υποτροφίες ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, των οποίων ο αριθμός εκτιμάται σε 3.771 οι οποίες αποσκοπούν στην υποστήριξη φοιτητών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους και στη διασφάλιση ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προσώπων που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ).

Οι υποτροφίες αυτές θα έχουν την μορφή μηνιαίου επιδόματος που μπορεί να ανέλθει στα 380 ευρώ το μήνα. Οι αιτήσεις όταν θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα υποτροφιών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του ΥΠΠΕΘ στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr.

Οι υποτροφίες χορηγούνται για διάστημα εννέα (9) μηνών (από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019,σε ημερομηνίες που θα αποφασίζονται από το ΙΚΥ και ανέρχονται σε 380 ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του Τόπου Μόνιμης Κατοικίας τους και 200 ευρώ μηνιαίως για τους υπόλοιπούς υποτρόφους.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποτροφίας έχουν οι Έλληνες και Αλλοδαποί προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών της Χώρας!

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share