Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανελλαδικές 2019: Ο μαθητής που αρίστευσε στην Ηλεία με 19.554 μόρια!

Βγήκε πρώτος στην Ηλεία!

28 Ιουνίου 2019 17:06
Πανελλαδικές 2019: Ο μαθητής που αρίστευσε στην Ηλεία με 19.554 μόρια!

Βγήκαν τα αποτελέσματα των φετινών πανελληνίων και τα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης μπορεί να δυσκόλεψαν τους μαθητές αλλά σαφώς υπήρχαν επιτυχίες! Στην Ηλεία αυτή την φορά ένας μαθητής κατάφερε να συγκεντρώσει 19.554 μόρια και να βγει πρώτος στο νομό!

Ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου, Νίκος Δαμασκόπουλος, είναι ο υποψήφιος που ξεχώρισε στην Ηλεία!

Συγκέντρωσε συνολικά 19.554 μόρια και έγραψε 20 στην πληροφορική και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Α.Ο.Θ.), 18,1 στην έκθεση και 19,8 στα μαθηματικά. Δεν αποκλείεται, ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου να είναι ο πρώτος των πρώτων σε όλη την Ελλάδα.

«Ήταν μια απαιτητική διαδικασία για όλους τους μαθητές διότι χρειάζεται διάβασμα, επιμονή πρόγραμμα και δουλειά. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος ως το τέλος. Δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται ένας μαθητής ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Eίναι μια πρόκληση και πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να έχουμε πίστη σε αυτό που θέλουμε. Στόχος μου είναι η πυροσβεστική Ακαδημία και η σχολή ανθυποπυραγών…» δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Πηγή: patrisnews.com

Πανελλήνιες 2019: Ο μαθητής από την Κρήτη με τα 19.200 μόρια!

Απίστευτο αλλά αληθινό αυτό που συνέβη στις φετινές Πανελλαδικές όταν μαθητής από την Κρήτη συγκέντρωσε 19.200 μόρια! Τα όνειρα του πραγματικότητα έκανε ένας 19χρονος από την Κρήτη, ο οποίος έγραψε 19 στα μαθηματικά και κατάφερε να συγκεντρώσει 19.200 μόρια στις Πανελλήνιες.

Σύμφωνα με το neakriti, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών τον περίμενε μια διπλή έκπληξη: όχι μόνο πέτυχε όπως όλα δείχνουν απόλυτα το στόχο του στις Πανελλήνιες, αλλά και συγκέντρωσε 19.200 μόρια, γεγονός που τον κατατάσσει ανάμεσα στους αριστούχους!

Έγραψε 19,9 στα μαθηματικά!

Ο Γιώργος μετά από το σκληρό διάβασμα και τις θυσίες των προηγούμενων μηνών μπορεί να χαμογελάει πλέον να υπερηφάνεια. Όπως λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο neakriti.gr «αιφνιδιάστηκα και δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα την υψηλή βαθμολογία. Περίμενα ότι πέτυχα 17.500 ή 18.000 μόρια και όχι 19.200. Στα μαθηματικά έγραψα 19,9, στην έκθεση 16,5 και στα υπόλοιπα μαθήματα 19,8 και 19.8. Πιστεύω ότι καταφέρνω να μπω στην Σχολή που θέλω».

Έδωσε εξετάσεις δεύτερη φορά
Σύμφωνα με τον 19χρονο που αποφοίτησε από το 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης, οι γονείς του είναι πανευτυχείς και η σημερινή ημέρα τους επεφύλασσε μια μεγάλη χαρά. Άλλωστε είδαν να ανταμείβονται οι κόποι του παιδιού τους που από την πρώτη στιγμή προσηλώθηκε στον στόχο του και δεν εγκατέλειψε το όνειρό του, παρότι χρειάστηκε να δώσει εξετάσεις για δεύτερη φορά!

Όπως αναφέρει ο 19χρονος αριστούχος: «αυτό που έχω να πω είναι ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπομονή, να πιστεύουν στο στόχο τους, επιμονή και στο τέλος θα τα καταφέρουν, γιατί κι εγώ έδωσα δεύτερη φορά. Είχα ένα πλάνο, ήμουν τακτικός, διάβαζα ό,τι μου έδιναν οι καθηγητές και έκανα επαναλήψεις μόνος μου όπου θεωρούσα ότι είχα κενά. Και εκτός από το διάβασμα, έκανα και τις βόλτες μου».Για τον 19χρονο ακολουθεί ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι και το φθινόπωρο δίνει ραντεβού στη Σχολή που επέλεξε έχοντας επιτύχει απόλυτα το στόχο του. Το γεγονός μάλιστα ότι έδωσε δύο φορές εξετάσεις, απέδειξε περίτρανα ότι όταν αγωνίζεσαι με πείσμα στο τέλος τα καταφέρνεις, όσο μεγάλα κι αν είναι τα εμπόδια.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πανελλαδικές 2019: Άνοιξε η πλατφόρμα ηλεκτρονικού μηχανογραφικού!

Διαβάστε περισσότερα θέματα παιδείας στο Athensmagazine.gr.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share