Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πανελλήνιες 2019: Σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών! Όσα πρέπει να ξέρετε

Σας αφορά...

21 Ιουνίου 2019 07:43
Πανελλήνιες 2019: Σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών! Όσα πρέπει να ξέρετε

Μία ημέρα μετά την αυλαία των Πανελληνίων 2019 και στα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι καλούνται ετοιμάσουν τα μηχανογραφικά τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς φαίνεται πως υπάρχουν ορισμένες «παγίδες». Το υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του, περιγράφει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε υποψήφιος και ξεκαθαρίζει ότι προθεσμία για οριστικοποίηση του μηχανογραφικού είναι η 15η Ιουλίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων για τις Πανελλήνιες 2019
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2019 ξεκινούν από την Παρασκευή 21-6-2019 και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 15-7-2019. Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 15-7-2019. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δε θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Πώς να διαχειριστείτε την αποτυχία στις Πανελλαδικές!

Μπορεί να δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας στις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά υπάρχει και μια περίπτωση αποτυχίας! Καλό είναι κάποιες φορές να προετοιμάζουμε τον εαυτό μας για τέτοια πράγματα ώστε να διαχειριστούμε καλύτερα μια τέτοια κατάσταση!

Δίνοντας πανελλήνιες προσπαθείτε για ένα καλύτερο μέλλον σε κάτι που θα σας αρέσει! Αν όμως αποτύχετε δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου! Δείτε το σαν μια δεύτερη ευκαιρία!

Πώς όμως μπορούμε να διαχειριστούμε μια τέτοια αποτυχία;

Πολύ συχνά η φυσιολογική απογοήτευση που μπορεί να φέρει μια αποτυχία στις εξετάσεις εξελίσσεται σε κατάθλιψη, σε πτώση της αυτό-εκτίμησης, σε ηττοπάθεια, σε άρνηση και παθητική αδράνεια. Αυτό συμβαίνει διότι λανθασμένα οι γονείς και το κοινωνικό περιβάλλον δίνουν στην αποτυχία διαστάσεις ανίατης «αρρώστιας»! Σε ένα τέτοιο περιβάλλον το άτομο που αποτυγχάνει δεν έχει να διαχειριστεί τόσο την αποτυχία του στόχου, όσο τη ματαίωση των ξένων προσδοκιών.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν οι γονείς να μην πιέζουν ψυχολογικά και να μη φορτίζουν αρνητικά το παιδί τους όταν δεν τα πάει καλά στις εξετάσεις και βεβαία να βρίσκονται υποστηρικτικά διπλά του ώστε να του δώσουν δύναμη να προσπαθήσει ξανά. Το ίδιο και οι φίλοι αλλά και οι συγγενείς. Κάθε μαθητής που δεν πετυχαίνει τους στόχους του πρέπει να νιώσει πως δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Πρέπει να αντιμετωπίσει την αποτυχία στη ρεαλιστική της βάση χωρίς υπερβολές και υπεργενικεύσεις.

Όλοι μπροστά σε μια αποτυχία νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα δεν πρέπει όμως να αφήνουμε αυτά τα συναισθήματα να μας ξεπερνούν. Δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη στον εαυτό μας και να το βάζουμε κάτω. Σίγουρα κάθε είδους αποτυχίας στη ζωή συνδέεται με μια αρνητική ψυχολογική κατάσταση πρέπει όμως να ταυτίζεται και με μια νέα ευκαιρία για νέους στόχους!

Αυτή την ευκαιρία πρέπει κάθε άνθρωπος να την αξιοποιεί και να βρίσκει ένα νέο τρόπο να φτάσει στο νέο στόχο του. Ο μόνος τρόπος για να αποφορτιστούμε από τη δυσάρεστη ψυχολογία είναι η αναθεώρηση και η ανανέωση!

Πως γίνεται αυτό;

Τα δέκα πρώτα βήματα είναι εδώ….

1. Αποφεύγουμε τα «δράματα»!

2. Ξεχνάμε τη γκρίνια!

3. Αποφεύγουμε εκείνους που μας φορτίζουν αρνητικά!

4. Αν είμαστε αναπόφευκτα αντιμέτωποι μαζί τους αγνοούμε ότι κι αν πουν, ότι κι αν κάνουν

5. Ξεκαθαρίζουμε ότι οι εξετάσεις είναι προσωπική και όχι οικογενειακή απόφαση.

6. Ξεκινάμε διακοπές και ξεκούραση για να γεμίσουμε τις πεσμένες μπαταρίες μας!!!!!!!!!!!!! (ότι έγινε, έγινε. Αφήνουμε το δράμα και βγαίνουμε από το σπίτι!)

7. Βρίσκουμε χαρούμενες δραστηριότητες ακόμα και μια προσωρινή εργασία για να βρούμε νέα κίνητρα.

8. Προωθούμε την κοινωνικοποίηση μας, συζητάμε με θετικούς ανθρώπους και ζητάμε βοήθεια!

9. Σκεφτόμαστε εναλλακτικά σενάρια σπουδών, εκπαίδευσης, εργασίας με βάση τα προσωπικά θέλω!! Αναζητάμε λύσεις και διεξόδους με κέφι και ενθουσιασμό!

10. Θέτουμε μονοί μας και χωρίς εξωτερικές επιρροές ένα νέο ρεαλιστικό πλάνο επανεκκίνησης.

Πάνω από όλα όμως δε χάνουμε την αυτοπεποίθηση, την πίστη στον εαυτό μας και δε σταματάμε ποτέ να κυνηγάμε τα δικά μας όνειρα!!!!!!!!!!!

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share