Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πανελλήνιες 2019: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα θέματα των ΕΠΑΛ!

Τα τελευταία 4 μαθήματα ειδικότητας!

20 Ιουνίου 2019 14:35
Πανελλήνιες 2019: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα θέματα των ΕΠΑΛ!

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ ολοκλήρωσαν τη διαδικασία των εξετάσεων με τα τελευταία 4 μαθήματα ειδικότητας.

Εξετάστηκαν στα μαθήματα «Τεχνολογία Υλικών», «Οικοδομική», «Στοιχεία Ψύξης Κλιματισμού», «Κινητήρες Αεροσκαφών / Κινητήρες Αεροσκαφών II (ν.4473)».

Δείτε τις απαντήσεις στα Στοιχεία Ψύξης – Κλιματισμού εδώ

Όπως αναφέρει ο ΟΕΦΕ τα θέματα των Πανελληνίων σήμερα στο μάθημα ειδικότητας Ψύξη – Κλιματισμός θεωρούνται μέτριας δυσκολίας, χωρίς ιδιαίτερα σημεία να δυσκολέψουν έναν καλά προετοιμασμένο μαθητή.

Από τις 21/6 σειρά για τους υποψηφίους παίρνουν τα ειδικά μαθήματα

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στις 21/6 οι εξετάσεις στα Αγγλικά
Στις 22/6 οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών
Στις 24/6 οι εξετάσεις στο ελεύθερο σχέδιο
Στις 25/6 οι εξετάσεις στο γραμμικό σχέδιο
Στις 26/6 οι εξετάσεις των Γαλλικών
Στις 2/7 οι εξετάσεις των Ιταλικών

Εξετάσεις για τα τμήματα Μουσικών Σπουδών
Στις 27/6 οι εξετάσεις στην Αρμονία
Στις 28/6 οι εξετάσεις στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων
Στις 29/6 οι εξετάσεις στη Μουσική Αντίληψη και Γνώση
Την 1η Ιουλίου οι εξετάσεις στη Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.

Πανελλήνιες 2019: Τι αποκαλύπτουν οι βαθμολογητές - Που θα κυμανθούν οι βάσεις;

Οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων εξετάσεων θα πρέπει να περιµένουν πτώση των βάσεων σε πάρα πολλά τµήµατα και σε όλα τα επιστηµονικά πεδία, µε εξαίρεση το 1ο, όπου η εικόνα της πορείας των µορίων θα εµφανίσει µόνο µικρές αυξοµειώσεις.

1ο Επιστηµονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών Σπουδών): Οι επιδόσεις των υποψηφίων στα βασικά µαθήµατα του Πεδίου δεν φαίνεται να έχουν σηµαντικές διακυµάνσεις σε σύγκριση µε πέρυσι. Ταυτόχρονα, δεν αυξήθηκε ιδιαίτερα ούτε και ο αριθµός των εισακτέων. Συνεπώς δεν φαίνεται πτωτική πορεία των βάσεων και πολύ περισσότερο στις υψηλόβαθµες Νοµικές και άλλες σχολές του Πεδίου.

2ο Επιστηµονικό Πεδίο (Θετικών Επιστηµών): Σε Μαθηµατικά, και κυρίως σε Φυσική και Χηµεία, οι επιδόσεις αναµένονται χαµηλές και οι βάσεις πιθανότατα θα έχουν πτωτική πορεία. Οσον αφορά στις Πολυτεχνικές σχολές αλλά και στα τµήµατα Φυσικής, Χηµείας, Μαθηµατικών, φαίνεται ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων, ακόµη κι αν είναι µικρή.

3ο Επιστηµονικό Πεδίο (Επιστηµών Υγείας και Ζωής): Με τα στοιχεία που υπάρχουν µέχρι τώρα φαίνεται µια µικρή πτώση των βάσεων (στις υψηλόβαθµες σχολές θα είναι οριακή), αλλά επειδή το σηµαντικότερο µάθηµα (µε τον υψηλότερο συντελεστή βαρύτητας), δηλαδή η Βιολογία, εξετάστηκε χθες, δεν υπάρχει εικόνα για τη βαθµολόγησή του.

4ο Επιστηµονικό Πεδίο (Σπουδών Οικονοµίας και Πληροφορικής): Και σε αυτό το Πεδίο φαίνεται ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων, µε περισσότερο ευνοηµένους όσους στοχεύουν στις Οικονοµικές Επιστήµες. Η πτώση των βάσεων δεν είναι όµως ορατή για τις Στρατιωτικές, Πυροσβεστικές, Λιµενικές ή Παιδαγωγικές Σχολές.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share