Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανελλήνιες 2019: Τι αποκαλύπτουν οι βαθμολογητές - Που θα κυμανθούν οι βάσεις;

Με τα µέχρι στιγµής στοιχεία!

19 Ιουνίου 2019 11:54
Πανελλήνιες 2019: Τι αποκαλύπτουν οι βαθμολογητές - Που θα κυμανθούν οι βάσεις;

Οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων εξετάσεων θα πρέπει να περιµένουν πτώση των βάσεων σε πάρα πολλά τµήµατα και σε όλα τα επιστηµονικά πεδία, µε εξαίρεση το 1ο, όπου η εικόνα της πορείας των µορίων θα εµφανίσει µόνο µικρές αυξοµειώσεις.

1ο Επιστηµονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών Σπουδών): Οι επιδόσεις των υποψηφίων στα βασικά µαθήµατα του Πεδίου δεν φαίνεται να έχουν σηµαντικές διακυµάνσεις σε σύγκριση µε πέρυσι. Ταυτόχρονα, δεν αυξήθηκε ιδιαίτερα ούτε και ο αριθµός των εισακτέων. Συνεπώς δεν φαίνεται πτωτική πορεία των βάσεων και πολύ περισσότερο στις υψηλόβαθµες Νοµικές και άλλες σχολές του Πεδίου.

2ο Επιστηµονικό Πεδίο (Θετικών Επιστηµών): Σε Μαθηµατικά, και κυρίως σε Φυσική και Χηµεία, οι επιδόσεις αναµένονται χαµηλές και οι βάσεις πιθανότατα θα έχουν πτωτική πορεία. Οσον αφορά στις Πολυτεχνικές σχολές αλλά και στα τµήµατα Φυσικής, Χηµείας, Μαθηµατικών, φαίνεται ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων, ακόµη κι αν είναι µικρή.

3ο Επιστηµονικό Πεδίο (Επιστηµών Υγείας και Ζωής): Με τα στοιχεία που υπάρχουν µέχρι τώρα φαίνεται µια µικρή πτώση των βάσεων (στις υψηλόβαθµες σχολές θα είναι οριακή), αλλά επειδή το σηµαντικότερο µάθηµα (µε τον υψηλότερο συντελεστή βαρύτητας), δηλαδή η Βιολογία, εξετάστηκε χθες, δεν υπάρχει εικόνα για τη βαθµολόγησή του.

4ο Επιστηµονικό Πεδίο (Σπουδών Οικονοµίας και Πληροφορικής): Και σε αυτό το Πεδίο φαίνεται ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων, µε περισσότερο ευνοηµένους όσους στοχεύουν στις Οικονοµικές Επιστήµες. Η πτώση των βάσεων δεν είναι όµως ορατή για τις Στρατιωτικές, Πυροσβεστικές, Λιµενικές ή Παιδαγωγικές Σχολές.

Πανελλήνιες 2019: Τα θέματα στα πέντε ειδικά μαθήματα!

Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στα μαθήματα ειδικότητας.

Συγκεκριμένα σήμερα οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν ανάλογα με την ειδικότητα στα εξής μαθήματα: Ναυτικές Μηχανές/ Μηχανές Πλοίου ΙΙ, Υγιεινή, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, Ηλεκτρικές Μηχανές, Ψηφιακά Συστήματα.

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε τα θέματα των υποψηφίων των ΕΠΑΛ.

Δείτε τα θέματα στις Ναυτικές Μηχανές/Μηχανές Πλοίου ΙΙ, ΕΔΩ

Δείτε τα θέματα στην Υγιεινή, ΕΔΩ

Δείτε τα θέματα στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, ΕΔΩ

Δείτε τα θέματα στις Ηλεκτρικές Μηχανές,ΕΔΩ

Δείτε τα θέματα στα Ψηφιακά Συστήματα, ΕΔΩ

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share