Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανελλαδικές 2019: Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας: Θέματα και απαντήσεις!

Δείτε αναλυτικά!

14 Ιουνίου 2019 10:18
Πανελλαδικές 2019:  Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας: Θέματα και απαντήσεις!

Οι υποψήφιοι από τα Γενικά Ενιαία Λύκεια συνεχίζουν τη δοκιμασία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις Λατινικά, Χημεία και αρχές οικονομικής θεωρίας

Δείτε εδώ το θέμα των εξετάσεων στα Λατινικά (αρχείο pdf)

Δείτε εδώ το θέμα των εξετάσεων στη Χημεία (αρχείο pdf)

Δείτε εδώ το θέμα των εξετάσεων στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (αρχείο pdf)

η δική τους µάχη για µία θέση στα ιδρύµατα της Ανώτατης Εκπαίδευσης δίνουν μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις περίπου 100.000 υποψήφιοι (δείτε εδώ τον αριθμό των εισακτέων). Μία ακόμη χρονιά εξετάσεων, σε μία μεγάλη αλυσίδα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Το καλύτερο θα ήταν οι µαθητές να αφιερώσουν τώρα τον χρόνο τους σε ξεκούραση, καλό ύπνο και σωστό φαγητό.

Ο στόχος είναι να φτάσουν στα εξεταστικά κέντρα αισιόδοξοι και σε καλή ψυχολογική διάθεση. Υπάρχουν ορισµένα βασικά πράγµατα τα οποία σε καµία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχάσετε όταν φτάσετε στο εξεταστικό κέντρο

Αυτά είναι:

Nα έχετε µαζί σας το δελτίο εξεταζόµενου, αστυνοµική ταυτότητα ή διαβατήριο, δύο στιλό διαρκείας, µολύβι και γοµολάστιχα (όχι µπλάνκο). Επιτρέπεται το νερό ή κάποιο αναψυκτικό.
Δεν επιτρέπεται το κινητό, ακόµη κι αν είναι κλειστό. Αφήστε το σπίτι. Εάν ο καθηγητής το εντοπίσει πάνω σας, έχει το δικαίωµα ακόµη και να σας µηδενίσει το γραπτό. Τα ίδια ισχύουν για τα «σκονάκια» και για την αντιγραφή. Δυστυχώς κάποιοι µαθητές κάθε χρόνο παραβιάζουν αυτές τις «εντολές» και τελικά αυτό που καταφέρνουν είναι να χάσουν τις εξετάσεις. Να θυµάστε ότι οι επιτηρητές δεν κάνουν τα στραβά µάτια σε τέτοιες περιπτώσεις.
Αντί λοιπόν για κινητό, φορέστε ένα ρολόι. Θα σας φανεί πολύ χρήσιµο, αφού θα µπορείτε να βλέπετε τον χρόνο που αποµένει µέχρι να ολοκληρωθεί το τρίωρο που έχετε στη διάθεσή σας.
Οση ώρα είστε στο προαύλιο καλό θα ήταν να µην κάνετε συζητήσεις µε τους συµµαθητές σας για «SΟS θέµατα». Το πιθανότερο είναι ότι θα αγχωθείτε, και µάλιστα χωρίς λόγο. Στις Πανελλαδικές όλα τα θέµατα είναι πιθανά.
Μόλις έρθουν τα θέµατα, συγκεντρωθείτε σε αυτά και µην αφήσετε τίποτα να αποσπάσει την προσοχή σας. ∆ιαβάστε µια φορά όλα τα θέµατα και κρατήστε κάποιες πρόχειρες σηµειώσεις, στις οποίες θα ανατρέξετε αργότερα. Αµέσως µετά επεξεργαστείτε τα θέµατα που γνωρίζετε πολύ καλά. Αφήστε στο τέλος όποιο θέµα σάς φαίνεται δύσκολο ή δυσνόητο.
Δεδοµένου ότι στα περισσότερα µαθήµατα εξετάζεστε σε τέσσερα θέµατα, ο µέσος χρόνος που πρέπει να αφιερώσετε σε κάθε θέµα είναι περίπου 45 λεπτά της ώρας. Οµως, κάποια από τα θέµατα θα φανούν στους προετοιµασµένους υποψηφίους πολύ απλά, συνεπώς ο χρόνος που θα αποµείνει για τα απαιτητικά θέµατα είναι αρκετός.
Σε κάθε περίπτωση, ο χρυσός κανόνας είναι να µην επιµείνετε για µεγάλο χρονικό διάστηµα σε κάποιο θέµα που φαίνεται ότι δεν µπορείτε άµεσα να επιλύσετε, γιατί αυτό θα επιφέρει δύο αρνητικά: πρώτον, θα µειωθεί ο χρόνος που θα αποµείνει για να αφιερώσετε στα άλλα θέµατα και, δεύτερον, η εµµονή στο ίδιο θέµα κατά κανόνα µειώνει τις πιθανότητες για την επίλυσή του. Συνεπώς, εάν «κολλήσετε» σε κάποιο θέµα, το αφήνετε για λίγο, ασχολείστε µε τα υπόλοιπα και επανέρχεστε σε αυτό αργότερα.
Ξεκινήστε από τα εύκολα θέµατα, γιατί αυτό θα σας δώσει κουράγιο να συνεχίσετε στα δύσκολα και κυρίως στο 4ο, που είναι και το δυσκολότερο. Στόχος είναι να συγκεντρώσετε τα περισσότερα δυνατά µόρια.
Αν δείτε ότι δεν ξέρετε κάποιο θέµα καλά, µην απογοητεύεστε. ∆εν πειράζει. Συνεχίστε παρακάτω.
Εξαντλήστε τον χρόνο για διορθώσεις και «χτένισµα» των απαντήσεων.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα των πανελλαδικών
18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Στο Διαδίκτυο τα μηχανογραφικά δελτία
Τα μηχανογραφικά δελτία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019 αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Η συμπλήρωση του θα γίνει τον Ιούλιο και αφού πρώτα οι μαθητές μάθουν τους βαθμούς που κατέκτησαν στις εξετάσεις.

Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι μαθητές έχουν ν΄αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις που ξεκινούν αλλά σε κάθε περίπτωση μπορούν σιγά-σιγά να ρίχνουν και μια "ματιά" στο μηχανογραφικό καθώς υπάρχουν και πολλές νέες σχολές για τις οποίες δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα. Αρα μπορούν να αναζητούν πληροφορίες γι΄αυτές έτσι ώστε οταν έρθει η ώρα να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό να ξέρουν το επιστημονικό περιεχόμενο της κάθε νέας σχολής, τα επαγγελματικά δικαιώματα , την "απήχηση " στην αγορά εργασίας κ.λ.π.

Μπορούν, λοιπόν να δουν

- το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 4 Επιστημονικά Πεδία, για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταίο έτος συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018


- το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 5 Επιστημονικά Πεδία, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2017

- το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑ.Λ. 2019 για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share