Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Πανελλήνιες 2019: Σήμερα εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ!

Σε ποια μαθήματα εξετάζονται...

13 Ιουνίου 2019 07:55
Πανελλήνιες 2019: Σήμερα εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ!

Στα θρανία επιστρέφουν σήμερα, Πέμπτη (13/06) οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2019.

Σήμερα (14/06) οι υποψήφιοι στα ΕΠΑΛ θα εξεταστούν σε μαθήματα Ειδικότητας.

Πανελλήνιες 2019: Σήμερα εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ!

Συγκεκριμένα:

Ανατομία-Φυσιολογία
Ηλεκτροτεχνία
Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης
Αρχιτεκτονικό Σχέδιο

Πανελλήνιες 2019: Τα ειδικά μαθήματα

Υπενθυμίζεται, ότι οι Πανελλήνιες 2019 ολοκληρώνονται στις 18 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και στις 20 του μήνα για τα ΕΠΑΛ. Ωστόσο, όσον αφορά τους εξεταζόμενους που δίνουν ειδικά μαθήματα θα εξετασθούν από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Πανελλήνιες 2019: Οι απαντήσεις σε Ιστορία και Ανάπτυξη Εφαρμογών!

Πανελλήνιες 2019: Οι απαντήσεις σε Ιστορία και Ανάπτυξη Εφαρμογών!

Με μαθήματα προσανατολισμού συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλήνιες 2019 για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων.

Πανελλήνιες 2019: Οι απαντήσεις σε Ιστορία και Ανάπτυξη Εφαρμογών!

Ακολουθούν οι απαντήσεις:

Για την Ιστορία εδώ

Για την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον εδώ

Τα θέματα της Ιστορίας, χαρακτηρίστηκαν βατά, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Μέτριας δυσκολίας χαρακτηρίστηκαν τα θέματα στο μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον».

Δίνεις πανελλήνιες: Τι πρέπει να κάνεις για να είσαι ήρεμος την ώρα που δίνεις!

Δίνεις πανελλήνιες: Τι πρέπει να κάνεις για να είσαι ήρεμος την ώρα που δίνεις!

Οι Πανελλαδικές είναι δύσκολη και γεμάτη στρες περίοδος για όλους τους μαθητές. Πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να ξέρουν ότι πρέπει να την προσπάθεια τους αλλά μια κακοτοπιά στις εξετάσεις δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Το καλύτερο θα ήταν οι µαθητές να αφιερώσουν τώρα τον χρόνο τους σε ξεκούραση, καλό ύπνο και σωστό φαγητό.

Ο στόχος είναι να φτάσουν στα εξεταστικά κέντρα αισιόδοξοι και σε καλή ψυχολογική διάθεση. Υπάρχουν ορισµένα βασικά πράγµατα τα οποία σε καµία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχάσετε όταν φτάσετε στο εξεταστικό κέντρο.

Αυτά είναι:

-Nα έχετε µαζί σας το δελτίο εξεταζόµενου, αστυνοµική ταυτότητα ή διαβατήριο, δύο στιλό διαρκείας, µολύβι και γοµολάστιχα (όχι µπλάνκο). Επιτρέπεται το νερό ή κάποιο αναψυκτικό.

-Δεν επιτρέπεται το κινητό, ακόµη κι αν είναι κλειστό. Αφήστε το σπίτι. Εάν ο καθηγητής το εντοπίσει πάνω σας, έχει το δικαίωµα ακόµη και να σας µηδενίσει το γραπτό. Τα ίδια ισχύουν για τα «σκονάκια» και για την αντιγραφή. Δυστυχώς κάποιοι µαθητές κάθε χρόνο παραβιάζουν αυτές τις «εντολές» και τελικά αυτό που καταφέρνουν είναι να χάσουν τις εξετάσεις. Να θυµάστε ότι οι επιτηρητές δεν κάνουν τα στραβά µάτια σε τέτοιες περιπτώσεις.

-Αντί λοιπόν για κινητό, φορέστε ένα ρολόι. Θα σας φανεί πολύ χρήσιµο, αφού θα µπορείτε να βλέπετε τον χρόνο που αποµένει µέχρι να ολοκληρωθεί το τρίωρο που έχετε στη διάθεσή σας.

-Οση ώρα είστε στο προαύλιο καλό θα ήταν να µην κάνετε συζητήσεις µε τους συµµαθητές σας για «SΟS θέµατα». Το πιθανότερο είναι ότι θα αγχωθείτε, και µάλιστα χωρίς λόγο. Στις Πανελλαδικές όλα τα θέµατα είναι πιθανά.

-Μόλις έρθουν τα θέµατα, συγκεντρωθείτε σε αυτά και µην αφήσετε τίποτα να αποσπάσει την προσοχή σας. ∆ιαβάστε µια φορά όλα τα θέµατα και κρατήστε κάποιες πρόχειρες σηµειώσεις, στις οποίες θα ανατρέξετε αργότερα. Αµέσως µετά επεξεργαστείτε τα θέµατα που γνωρίζετε πολύ καλά. Αφήστε στο τέλος όποιο θέµα σάς φαίνεται δύσκολο ή δυσνόητο.

-Δεδοµένου ότι στα περισσότερα µαθήµατα εξετάζεστε σε τέσσερα θέµατα, ο µέσος χρόνος που πρέπει να αφιερώσετε σε κάθε θέµα είναι περίπου 45 λεπτά της ώρας. Οµως, κάποια από τα θέµατα θα φανούν στους προετοιµασµένους υποψηφίους πολύ απλά, συνεπώς ο χρόνος που θα αποµείνει για τα απαιτητικά θέµατα είναι αρκετός.

-Σε κάθε περίπτωση, ο χρυσός κανόνας είναι να µην επιµείνετε για µεγάλο χρονικό διάστηµα σε κάποιο θέµα που φαίνεται ότι δεν µπορείτε άµεσα να επιλύσετε, γιατί αυτό θα επιφέρει δύο αρνητικά: πρώτον, θα µειωθεί ο χρόνος που θα αποµείνει για να αφιερώσετε στα άλλα θέµατα και, δεύτερον, η εµµονή στο ίδιο θέµα κατά κανόνα µειώνει τις πιθανότητες για την επίλυσή του. Συνεπώς, εάν «κολλήσετε» σε κάποιο θέµα, το αφήνετε για λίγο, ασχολείστε µε τα υπόλοιπα και επανέρχεστε σε αυτό αργότερα.

-Ξεκινήστε από τα εύκολα θέµατα, γιατί αυτό θα σας δώσει κουράγιο να συνεχίσετε στα δύσκολα και κυρίως στο 4ο, που είναι και το δυσκολότερο. Στόχος είναι να συγκεντρώσετε τα περισσότερα δυνατά µόρια.

-Αν δείτε ότι δεν ξέρετε κάποιο θέµα καλά, µην απογοητεύεστε. ∆εν πειράζει. Συνεχίστε παρακάτω.

-Εξαντλήστε τον χρόνο για διορθώσεις και «χτένισµα» των απαντήσεων.

Σε τρία διαφορετικά μαθήματα, ανάλογα με την κατεύθυνση, εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2019.

Οι υποψήφιοι από τα Γενικά Ενιαία Λύκεια συνεχίζουν τη δοκιμασία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις με Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Δείτε τα θέματα:

Δείτε εδώ το θέμα των εξετάσεων στη Φυσική (αρχείο pdf)

Δείτε εδώ το θέμα των εξετάσεων στην Ιστορία (αρχείο pdf)

Δείτε εδώ το θέμα των εξετάσεων στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (αρχείο pdf)

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share