Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΕΣΠΑ 2019: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς!

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής;

11 Ιουνίου 2019 14:26
ΕΣΠΑ 2019: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις  για τους παιδικούς σταθμούς!

Άνοιξε η πλατφόρμα για να κατατεθούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς, στο eetaa.gr.


Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ΕΕΤΑΑ - Παιδικοί σταθμοί ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2019 – 2020, από 234 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι. Αντίστοιχα, το 2018 είχαν δοθεί συνολικά 141.000 voucher, ενώ φέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, με μία οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher.


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα κάνετε αίτηση έως τις 28 Ιουνίου.

Πανελλήνιες 2019: Αυτά είναι τα θέματα στα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ!

Ανακοινώθηκαν τα θέματα που έπεσαν σήμερα στα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες 2019! Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 11/6 στις 10:00 πμ τα θέματα των πανελληνίων για τα ΕΠΑΛ!

Ειδικότερα, εξετάζονται στα μαθήματα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις και Προγραμματισμός Υπολογιστών. Γενικότερα, μέχρι και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Για να δείτε τα θέματα των πανελληνίων 2019 για τα ΕΠΑΛ που διαγωνίστηκαν σήμερα οι απόφοιτοι επαγγελματικών λυκείων πατήστε τους παρακάτρω συνδέσμους

Για τα θέματα 'Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ)' ΕΠΑΛ (ημερήσια)
πατήστε εδώ.

Για τα θέματα 'Στοιχεία Μηχανών' ΕΠΑΛ (ημερήσια)
πατήστε εδώ.

Για τα θέματα 'Ναυσιπλοΐα ΙΙ' ΕΠΑΛ (ημερήσια)
πατήστε εδώ.

Για τα θέματα 'Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις' ΕΠΑΛ (ημερήσια)
πατήστε εδώ.

Για τα θέματα 'Προγραμματισμός Υπολογιστών' ΕΠΑΛ (ημερήσια)
πατήστε εδώ.


Οι απόφοιτοι των ΓΕΛ, την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, θα εξεταστούν για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε μαθήματα προσανατολισμού. Ειδικότερα, θα εξεταστούν στην Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις ολοκληρώνεται στις 18 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 20 του μήνα για τα Επαγγελματικά Λύκεια ενώ η συνολική φετινή περίοδος των εξετάσεων ολοκληρώνεται με τα Ειδικά Μαθήματα στις 2 Ιουλίου.

Τη διαμόρφωση των βάσεων σε κάθε τμήμα καθορίζουν τρεις παράγοντες: Οι επιδόσεις των υποψηφίων που εξαρτώνται από τη δυσκολία των θεμάτων, ο αριθμός των εισακτέων, και η σειρά με την οποία δηλώνουν τις σχολές οι υποψήφιοι στο μηχανογραφικό δελτίο.

Τον τρόπο κατάταξης των σχολών στο μηχανογραφικό τον μαθαίνουμε πάντα μετά τη δημοσίευση των βάσεων. Βεβαίως, ένα σημαντικό δεδομένο αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο δήλωσαν οι υποψήφιοι τις προηγούμενες χρονιές, ακολουθώντας και τις τάσεις στην αγορά εργασίας. Ωστόσο, αυτό το δεδομένο προσφέρει πιο αξιόπιστα συμπεράσματα για τις υψηλόβαθμες περιζήτητες σχολές (π.χ. ιατρικές, νομικές, πολυτεχνεία) και όχι τόσο για τα τμήματα στις μεσαίες και χαμηλότερες βαθμολογικές κλίμακες. «Μόνο όταν ολοκληρωθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και μελετήσουμε τα στατιστικά των επιδόσεων των υποψηφίων, θα μπορούμε να μιλήσουμε για τάσεις στις βάσεις εισαγωγής. Με πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα γίνεται απλή αξιολόγηση των τάσεων στις βαθμολογίες στα γραπτά

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share