Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανελλήνιες 2019: Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Το πρόγραμμα των εξετάσεων συνεχίζεται κανονικά...

11 Ιουνίου 2019 07:37
Πανελλήνιες 2019: Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Συνεχίζονται οι Πανελλήνιες 2019 για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι από σήμερα Τρίτη (11/06) θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις και Προγραμματισμός Υπολογιστών είναι τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν σήμερα Τρίτη (11/06) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ σε όλη την Ελλάδα για να κερδίσουν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Γενικότερα, μέχρι και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το Σάββατο (01/06) οι μαθητές έγραψαν Αλγεβρα, της οποίας τα θέματα θεωρήθηκαν βατά για τους καλά διαβασμένους.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Στη νοηματική ερώτηση στα Αρχαία Ελληνικά για πρώτη φορά φέτος!

Σήμερα τα παιδιά που εξετάζονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις έδωσαν αρχαία Ελληνικά και για πρώτη φορά στην ιστορία δόθηκε στη νοηματική ερώτηση!

Ως «κατανοητά και αναμενόμενα, σε γενικές γραμμές» χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών που «έπεσαν» σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου, στους υποψηφίους των Πανελληνίων 2019.

Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ, «το παράλληλο μεταφρασμένο κείμενο που δόθηκε για συγκριτικό σχολιασμό ήταν απόσπασμα από τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου και υπήρχε στο σχολικό βιβλίο».

Πανελλήνιες 2019: Για πρώτη φορά νοηματική ερώτηση στα Αρχαία Ελληνικά
Σε ό,τι αφορά το αδίδακτο κείμενο, η ΟΕΦΕ επισημαίνει ότι «ήταν ένα απόσπασμα από τον “Κυνηγετικό” του Ξενοφώντα. Δεν παρουσίαζε ιδιαίτερες δυσκολίες στην επεξεργασία του».

Το νέο στοιχείο στη φετινή εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλήνιες ήταν η νοηματική ερώτηση που σύμφωνα με την ΟΕΦΕ «ζητήθηκε για πρώτη φορά στις εξετάσεις, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών που είχε ανακοινωθεί».

Κατά την ΟΕΦΕ, η νοηματική ερώτηση «ήταν εύστοχα διατυπωμένη με προφανή απάντηση».

Η «σκυτάλη» στα ΕΠΑΛ αύριο, 11 Ιουνίου
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου, διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά οι απόφοιτοι των ΓΕΛ που είχαν επιλέξει την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Νωρίτερα, δημοσιεύτηκαν και οι ενδεδειγμένες απαντήσεις στα θέματα των Μαθηματικών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί για τις Πανελλήνιες 2019, η «σκυτάλη» περνά αύριο, εκ νέου, στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2019: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων!

Στις 10 πμ ανακοινώθηκαν τα θέματα των Αρχαίων ΓΕΛ για τις Πανελλήνιες 2019. Σας παρουσιάζουν άμεσα τις πρώτες απαντήσεις των θεμάτων.

Οι πρώτες απαντήσεις στα Αρχαία:

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share