Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανελλαδικές εξετάσεις 2019: Μαθητής μηδενίστηκε στην Κρήτη!

Τι συνέβη και του μηδένισαν το γραπτό;

7 Ιουνίου 2019 14:55
Πανελλαδικές εξετάσεις 2019: Μαθητής μηδενίστηκε στην Κρήτη!

Ξεκίνησαν τα παρατράγουδα στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις 2019! Μαθητής μηδενίστηκε στην Κρήτη! Τι συνέβη και του ακύρωσαν το κινητό;

Δεν ξεκίνησαν καλά οι πανελλαδικές, για έναν μαθητή από το Λασίθι, του οποίου το γραπτό μηδενίστηκε, σήμερα, στην πρεμιέρα των εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλης Καρτσωνάκης, ο μαθητής είχε κάτω από το θρανίο, ανοιχτό το κινητό του τηλέφωνο, λαμβάνοντας... έξωθεν βοήθεια.

Οι κινήσεις του προκάλεσαν τις υποψίες του επιτηρητή, ο οποίος το εντόπισε, μηδένισε το γραπτό και οδήγησε τον υποψήφιο, εκτός αίθουσας.

Ο κ. Καρτσωνάκης, πρόσθεσε ότι σε επίπεδο νησιού δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα και η μετάδοση των θεμάτων έγινε κανονικά, χωρίς καθυστερήσεις.

Πηγή: ekriti

Πανελλαδικές εξετάσεις 2019: Αυτά είναι τα θέματα της Νεολληνικής Γλώσσας!

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας άνοιξε η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα, Παρασκευή (07/06).

Χιλιάδες τελειόφοιτοι δίνουν τη δική τους μάχη προκειμένου να περάσουν στο ΑΕΙ της προτίμησής τους. Οι Πανελλήνιες που ξεκίνησαν σήμερα για τα ΓΕΛ αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 2 Ιουλίου, όταν και θα πέσει η αυλαία για τα ειδικά μαθήματα.

Χθες, εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ επίσης στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Το θέμα της Νεολληνικής Γλώσσας είναι "Δημοκρατία και νέοι"! Αναμενόμενο το θέμα των φετινών Πανελληνίων!

Την ενότητα Δημοκρατία και νέοι-Πολιτικοί και νέοι αφορούσε σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιο των Γενικών Λυκείων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεσης με το οποίο έκαναν πρεμιέρα για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με καθηγητές το θέμα ήταν αναμενόμενο και ανήκε στην ομάδα αυτών που μελετούσαν οι υποψήφιοι.

Την Πέμπτη στο ίδιο μάθημα εξετάστηκαν οι μαθητές των ΕΠΑΛ στο κείμενο του Αλμπέρ Καμύ «Η τέχνη και ο κοινωνικός ρόλος του καλλιτέχνη» και σε ποίημα της ιταλίδας ποιήτριας Αλντα Μερίνι.

Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν απλά και κατανοητά από τους καθηγητές με τις εκτιμήσεις να μιλούν για θέματα που ανταποκρίνονταν στη διδακτέα ύλη των υποψηφίων ενώ δινόταν και η δυνατότητα οι υποψήφιοι να παρουσιάσουν τις δικές τους απόψεις.

Στο νέο ακαδημαϊκό έτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εισαχθούν 78.335 φοιτητές, αριθμός αυξημένος κατά 3.643 θέσεις σε σχέση με πέρυσι που είχαν εισαχθεί 74.692.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share