Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανελλαδικές 2019: Σε αυτές τις περιπτώσεις επιτρέπεται να οι επιμελητές να παρέχουν οδηγίες!

Οι οδηγίες του υπουργείου!

30 Μαΐου 2019 15:21
Πανελλαδικές 2019: Σε αυτές τις περιπτώσεις επιτρέπεται να οι επιμελητές να παρέχουν οδηγίες!

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις πλησιάζουν και οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται να οι επιμελητές να παρέχουν οδηγίες! Ποιες είναι οι οδηγίες από το υπουργείο;

Ένα πακέτο οδηγιών που έχει ως στόχο τη διασφάλιση του κύρους Πανελληνίων εξετάσεων κοινοποίησε στους επιτηρητές το υπουργείο Παιδείας.

Στις οδηγίες του υπουργείου αποσαφηνίζεται υπό ποιες συνθήκες μπορούν οι επιτηρητές να παρέχουν οδηγίες στους εξεταζόμενους, το πότε πρέπει να επιδεικνύουν αυστηρότητα, καθώς και άλλες λεπτομέρειες, όπως το πώς οφείλουν να συνοδεύουν τους εξεταζόμενους εκτός της αίθουσας.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιτηρητές ορίζονται με ειδική απόφαση που εκδίδεται πέντε μέρες προ της έναρξης των Πανελληνίων εξετάσεων.

Πανελλαδικές: Πολλοί περισσότεροι οι υποψήφιοι από τις θέσεις!

Οι υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι πολλοί περισσότεροιαπό όσους μπορούν να απορροφήσουν οι σχολές, που τον Σεπτέμβριο θα δεχθούν 78.335 από τους επιτυχόντες. Στελέχη του υπουργείου Παιδείας που επικαλείται η εφημερίδα "Καθημερινή", μεταφέρουν ότι οι υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν για την εισαγωγή σε κάποια σχολή είναι περίπου 102.000, δηλαδή περίπου 24.000 περισσότεροι από τις θέσεις.

Η ζήτηση στα μηχανογραφικά δελτία θα καθορίσει και την βάση των σχολών, με αρκετές από αυτές να βρίσκονται σε δύο ή και περισσότερα επιστημονικά πεδία. Μεγάλη αναμένεται η ζήτηση για τις στρατιωτικές σχολές που φέτος θα δεχθούν μόλις 819 άτομα καθώς και για την αστυνομία που θα ανοίξει τις πύλες της σχολής σε 350 επιτυχόντες.

Στο χθεσινό ΦΕΚ περιλαμβάνονται αναλυτικά τα τμήματα των ΑΕΙ, μαζί και με τα 23 που θα λειτουργήσουν από το 2020 και επομένως δεν αποτελούν επιλογή για τους φετινούς υποψηφίους. Από τα 424 τμήματα, τα 418 είναι πανεπιστημιακά και έξι ανήκουν στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και στις Τουριστικές Ακαδημίες. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα 8 προγράμματα των εκκλησιαστικών ακαδημιών.

Οι σχολές ανά επιστημονικό πεδίο:

-Το 1ο επιστημονικό πεδίο (ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών) έχει 161 τμήματα (πέρυσι ήταν διαθέσιμα). Τα 92 περιλαμβάνονται μόνο στο συγκεκριμένο πεδίο ενώ τα υπόλοιπα είναι κοινά με ένα ή και περισσότερα άλλα πεδία.

-Το 2ο πεδίο (θετικών και τεχνολογικών επιστημών) έχει μακράν τα περισσότερα, 263, εκ των οποίων τα 129 είναι προσβάσιμα και από άλλα πεδία.

-Το 3ο πεδίο (υγείας και ζωής) έχει 167 τμήματα, εκ των οποίων τα 60 είναι κοινά και σε με άλλα πεδία.

-Το 4ο (οικονομίας και πληροφορικής) έχει 185 τμήματα με τα 120 από αυτά να είναι προσβάσιμα μόνο από αυτό το πεδίο.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share