Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ευρωεκλογές 2019: Πότε θα είναι κλειστά τα σχολεία;

Δείτε αναλυτικά...

2 Μαΐου 2019 18:09
Ευρωεκλογές 2019: Πότε θα είναι κλειστά τα σχολεία;

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου λόγω των προγραμματισμένων αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 26 του μήνα.

Επιπλέον, σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα υπάρχει δεύτερος γύρος για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 2 Ιουνίου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία από 31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα τελειώσουν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών).

Επίσης, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Τέλος, για τα δημοτικά και τα γυμνάσια η σχολική περίοδος ολοκληρώνεται στις 14 Ιουνίου 2019.

Υπουργός παιδείας: Το 2020 θα γίνονται εισαγωγές στα Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις!

Τον αριθμό των υποψηφίων που θα εισαχθούν στα πανεπιστήµια χωρίς εξετάσεις από την επόµενη χρονιά αλλά και τη φετινή αύξηση στους εισακτέους αποκαλύπτει στο «Εθνος της Κυριακής» ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Από το 2020, που θα εφαρµοστεί το νέο εισαγωγικό σύστηµα στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση, με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις προβλέπεται η εισαγωγή έως και 13.000 µαθητών στις επονοµαζόµενες «πράσινες σχολές», στις οποίες θα εισαχθούν µόνο µε τον βαθµό του απολυτηρίου τους, χωρίς να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σύµφωνα µε τον υπουργό Παιδείας, η είσοδος στα πανεπιστήµια όλων των αποφοίτων του λυκείου µόνο µε το απολυτήριο είναι εφικτή και µάλιστα µπορεί να επιτευχθεί µέσα στην επόµενη πενταετία.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share